Senzatie de greata si ameteala poti avea si daca esti stresata

Te lupti cu o senzatie de greata permanenta? Asta nu inseamna ca esti insarcinata. Poate fi vorba despre alte motive, spune womenshealthmag.com, la fel de serioase, asa ca trebuie sa le acorzi maxima atentie.

Daca ai mancat prea mult, aceasta senzatie de greata este justificata. Cand apare fara un motiv cunoscut, disconfortul poate fi cauzat de alti factori. Greata este un simptom des intalnit la multe afectiuni si e foarte important sa o tratezi din vreme.

Poate fi vorba despre o problema de sanatate serioasa, pe care o poti trata din timp. Altfel, cele mai frecvente motive de aparitie a senzatiei de greata sunt expunerea la unele toxine chimice, stresul emotional (frica si starea de nervi), afectiunile biliare, intoxicatia alimentara, indigestia, dar si mirosurile puternice.

Suferi de migrene

Iti vajaie capul, ametesti si simti ca-ti vine totul inapoi dupa masa? In unele cazuri sunt de vina migrenele, asa ca tratamentele antidurere pot reduce considerabil aceasta senzatie de greata. Incearca medicamentele cu efect antialgic, impotriva durerii.

Senzatie de greata? Poate esti stresata

Cand ai multe pe cap, se intampla sa simti si un gol in stomac urmat de o senzatie de greata neplacuta. Toate duc la probleme de sanatate, precum este gastrita, o inflamatie a stomacului. Redu nivelul de stres din viata ta si evita mancarea picanta, combinatiile nesanatoase de cofeina cu tutun si ia masa in portii mai mici si mai dese.

Ai pietre la rinichi

Greata si varsaturile se numara printre cele mai intalnite simptome ale colicilor renale. Acestea apar cand sunt obstacole (calculi sau pietre) in calea evacuarii urinei. De obicei, durerea scade in intensitate dupa ce pietrele ajung in vezica si se elimina. Ca sa scapi de aceasta senzatie de greata ia un medicament antivomitiv (antiemetic).

Bila ta este lenesa

Dupa masa, vezica biliara se contracta si secreta bila in intestine ca sa dizolve alimentele. Atunci cand mancarea este bogata in grasimi, vezica biliara trebuie sa lucreze suplimentar si elimina in tubul digestiv o cantitate mai mare de lichid care usureaza digestia.

Uneori, bila se blocheaza si nu se mai elimina, iar digestia se desfasoara cu dificultate, proces cunoscut sub numele de „bila lenesa“. Printre simptomele acesteia se numara si greata, care poate da o stare accentuata de disconfort. Poti calma starea de greata cu ceaiuri de ghimbir si menta sau cu medicamente care pot ameliora aceasta senzatie de greata.

Daca nu ti-e bine, uite ce poti manca si ce nu cand te simti rau!

Foto: Guliver