simptomele infectiei cu Helicobacter pylori

In cele mai multe cazuri, este asociata cu gastrita cronica sau cu ulcerul, pentru ca simptomele infectiei cu Helicobacter pylori sunt intr-o mare masura asemanatoare cu cele ale problemelor la stomac. Helicobacter Pylori este o bacterie care poate fi luata din mancarea cruda sau cea preparata termic impropriu. Alte surse de imbolnavire sunt apa contaminata, ustensilele nespalate si fluidele, de exemplu saliva.

In lume se estimeaza ca aproape jumatate din populatie acuza simptomele infectiei cu Helicobacter pylori. Este o bacterie care se raspandeste cu usurinta si provoaca nenumarate cazuri de ulcer, pentru ca afecteaza mucoasa gastrica si se dezvolta in mediul acid. De obicei, este prezenta in stomac sau la nivelul captuselii partii superioare a tractului gastro-intestinal, spun cei de la bodyminddetox.com, dar poate provoca daune si ficatului.

Initial s-a crezut ca aceasta bacterie este declansata de consumul de alcool, de alimente picante, tutun sau de la stres. Acestia sunt principalii factori care duc la aparitia ulcerelor. Dupa analize amanuntite, cercetatorii au descoperit, in anul 1982, ca Helicobacter pylori este vinovata pentru eroziunile din stomac.

De atunci, studiile in domeniu au scos la iveala ca peste 80% din populatia infectata cu aceasta bacterie nu prezinta simptome, prin urmare pot trece ani pana sa fie detectata.

Simptomele infectiei cu Helicobacter pylori sunt usor de confundat

Tratamentul este eficient, cu conditia ca medicul sa-si dea seama ca este vorba despre bacteria Helicobacter pylori. Il poti ajuta si tu spunandu-i la control orice simptom, cum ar fi: balonare, oboseala, reflux gastric, gaze intestinale, greata, senzatie de voma, durere abdominala, junghiuri cardiace, respiratie urat mirositoare, migrene si anemie. Toate acestea iti slabesc sistemul imunitar si distrug mucoasa care protejeaza stomacul.

Dupa ce iti face si alte investigatii si pune diagnosticul de infectie cu Helicobacter pylori, medicul iti va prescrie un tratament care da rezultate foarte bune, cel mai probabil bazat pe o combinatie de antibiotice si medicamente care reduc productia de acid in stomac. Exista si remedii naturiste care pot fi utilizate in tratamentul infectiei, insa este bine sa ceri avizul unui specialist si sa nu iei nimic dupa ureche. Si plantele pot avea reactii adverse.

Te confrunti cu dureri de stomac si balonare? Fa mici schimbari in dieta!

Foto: Guliver