Cata apa trebuie sa bem pe zi in functie de greutate femeie

Cata apa trebuie sa bem pe zi in functie de greutate? Cei 2 litri sunt suficienti sau ar trebui sa luam in calcul si alti factori? Sucurile conteaza? Iata cateva intrebari pe care, cu siguranta, si tu ti le-ai pus la un moment dat. Dar stii si raspunsul?

Victoria Manu are si ea aceeasi dilema: cata apa trebuie sa bem pe zi? Ne-a scris sa ne intrebe nu doar cata apa e bine sa bea zilnic, dar si daca sucurile naturale se pun la socoteala cand vine vorba despre lichidele consumate intr-o zi. Medicul nutritionist Anda Avramescu elucideaza misterul! 

Iata intrebarea Victoriei: “Cata apa trebuie sa bem pe zi? Mie imi este foarte greu sa beau 2 litri de apa, desi ma straduiesc. Imi puteti da un sfat ca sa-mi fie mai usor? Mentionez ca beau sucuri naturale, se pun la socoteala?”

Cata apa trebuie sa bem pe zi: necesarul zilnic vs. numarul de kilograme

Necesarul de lichide pe zi este de 35 ml/kg corp, cu suplimentare in cazul activitatii fizice, a expunerii la temperature inalte, a transpiratiei excesive.

Ca sa bei mai multa apa, e bine sa ai mereu la indemana o sticla pe care sa o reumpli!

In acest necesar intra atat cantitatea de apa, cat si de alte lichide (lapte, supe, sucuri naturale, fresh-uri etc).

Dar atentie! In necesarul zilnic de apa nu intra, insa, si aportul de lichide cu teina precum cafea, ceai negru, ceai verde. Aceastea deshidrateaza corpul avand un puternic efect diuretic.

Cata apa trebuie sa bem pe zi – Recomandarea redactiei: Daca si tu faci parte din categoria persoanelor care se chinuie sa bea apa, incearca un mic truc: aromatizeaza apa cu fructe si legume proaspete. Adauga in apa zmeura, feliute de capsuni, afine, portocale, lamaie, dar si feliute de castraveti.

Dr. Anda Avramescu, Medic nutritionist

Clinca Regina Maria: Str Hatmanu Arbore 15-19

Programari: 021 9268