Solutii pentru problema danturii neregulate

Livia Marin ne-a intrebat mai multe lucruri despre aparatul dentar si eficienta lui. Raspunsul i-a fost oferit de catre  medicul stomatolog Anita Visan:

“Am purtat un aparat dentar mobil in urma cu cativa ani si a avut rezultate. Din pacate insa, dupa ce nu l-am mai purtat (l-am purtat cam doi ani si am renuntat la el la recomandarea medicului cu care am lucrat), dintii mei au inceput usor-usor sa se deplaseze in forma initiala, iar acum tot chinul indurat a fost practic in zadar. Acum, as vrea sa incerc un aparat dentar fix. Cam in cat timp mi s-ar indrepta dintii si cat ar trebui sa-l port? In plus, mi-e teama ca va arata inestetic…”

Raspunsul medicului stomatolog Anita Visan

Situatia pe care o descrii este, intr-adevar, una din cele mai neplacute cand vine vorba de aparate dentare. Daca vrei sa reiei tratamentul ortodontic, va trebui sa porti, cel mai probabil, un aparat fix, pentru o perioada relativ mare (nu stiu ce varsta ai, dar cu siguranta, daca ai mai mult de 18 ani, e vorba de cel putin 1,5-2 ani, deoarece fortele care se vor aplica pentru “mutarea” dintilor trebuie sa fie foarte mici).

Cat despre aspectul estetic, exista mai multe situatii in care aparatul nu se va vedea,  si anume: in cazul in care atunci cand vorbesti nu iti arati dintii si in cazul in care se poate monta un aparat lingual-adica pe fata interna a dintilor, deci aparatul este, in acesta situatie total invizibil. Toate lamuririle, insa, le vei primi de la medicul ortodont, atunci cand acesta va avea tot dosarul necesar: poze, radiografii si modele de studiu.

Dr. Anita Mira Visan, Foto: Guliver

Medic dentist

Str. Arh. Ion Mincu nr. 29 bis,

Apt.1, sector 1, Bucuresti

Telefon Clinica: 021 222 20 70

Mobil 0754 336 847 / 0756 132 323

[email protected]

www.identis.ro