masca cu aspirina pentru acnee femeie fata

Aspirina pare a fi un ingredient minune in mastile pentru acnee – vindeca cosurile si curata pielea. Desi poate fi tentanta, specialistii sunt de alta parere. Cat de sigura e masca cu aspirina pentru acnee?

Lavinia Adamescu ne-a scris sa ne intrebe daca poate folosi aspirina intr-o masca pe care si-o face acasa. L-am intrebat pe Sebastian Pop, medicul nostru dermatolog, daca masca cu aspirina pentru acnee este o idee buna sau nu.

Intrebarea Laviniei despre masca cu aspirina pentru acnee: “Am citit ca aspirina este buna pentru acnee fiindca ajuta la exfolierea pielii si are actiune antiinflamatoare. As vrea sa stiu daca o pot folosi intr-o masca pentru ten acasa si daca e sigura? Ce ma sfatuiti?”

Masca cu aspirina pentru acnee. Aspirina nu trebuie combinata cu fructe sau plante

Raspunsul medicului Sebastian Pop: “Aspirina, adica acidul acetilsalicilic este un acid solid, sintetizat din acidul salicilic, un betahidroxiacid extras din scoarta salciei.

Aspirina nu este identica cu acidul salicilic, care se foloseste, printre altele, si in tratamentele locale pentru acnee.

Nu este deloc indicat sa amestecam singuri nici un fel de fructe, plante cu medicamente, pentru a le aplica pe fata.

Masca cu aspirina pentru acnee poate duce la reactii adverse precum eruptii alergice, iritatii, dermatite de contact, pete pigmentare si arsuri. Daca obtineti unele rezultate, ele nu pot fi decat accidentale…”

Evita asa-numita masca cu aspirina pentru acnee!

Sfaturile redactiei: daca ai probleme cu acneea, e vital sa-ti construiesti un ritual corect de ingrijire a fetei.

1. Curata-ti fata cu un gel de curatare adecvat tenului, care sa nu contina substante iritante. Alcoolul – o substanta des intalnita in gelurile de curatare – poate usca pielea si, deci, produce si mai mult sebum;

2. Demachiaza-te in fiecare seara ca sa indepartezi excesul de sebum, machiajul, impuritatile si praful de pe fata – toate acestea favorizeaza infundarea porilor si aparitia cosurilor;

3. Evita sa folosesti produse cosmetice care contin substante iritante: lanolina, uleiuri minerale, parfumuri artificiale, coloranti. Orienteaza-te catre cosmetice naturale, create special pentru tenul cu tendinta acneica.

Dr Sebastian Pop Dermatologie

Grigore Alexandrescu 46

www.e-dermatologie.ro

021.317.24.40