Daca parul este agresat se poate ajunge si la alopecie

Andreea Dobrescu ne-a intrebat despre o problema de interes, caderea parului. „Ma confrunt de ceva vreme cu caderea parului. Sa fie din cauza lipsei de calciu, pe care am descoperit ca o am? Ce tratament as putea urma impotriva caderii parului, dar si pentru a-l regenera?”

Raspunsul i-a fost oferit de catre medicul dermatolog Sebastian Pop:

Caderea parului survine in mod nedorit din diferite cauze. Acestea pot fi: genetice, hormonale, mecanice, toxice sau in urma unor boli sistemice, infectioase sau psihice.

Chiar si urmarile unor rutine neconventionale de hairstyling, tractiunea mecanica a parului, tratarea necorespunzatoare cu substante chimice sau arderea firelor si incalzirea excesiva a radacinii firului de par pot fi dezastruase, ajungandu-se la alopecie. In alte cazuri, cauzele caderii firelor de par pot fi carente ale unor substante nutritive si tratamentul implica o corectare a dietei sau chiar se va impune un tratament medicamentos.

Diagnosticarea si tratamentul alopeciei trebuiesc facute intotdeauna dupa investigatii clinice si de laborator corespunzatoare. Uneori este necesara si analiza microscopica a firelor de par si a radacinilor acestora.

Dr. Sebastian Pop
Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti
Telefon: 021/321.31.97