Roxana din Bucuresti vrea sa stie cat de des trebuie sa mearga la sala ca sa slabim rapid.  Intrebarea ei suna asa: “De cate ori ar trebui sa facem sport pe saptamana si pentru ce perioada de timp, astfel incat sa pierdem rapid cateva kilograme?”

Raspunsul i-a fost oferit de catre antrenorul de fitness si specialistul in nutritie Valentin Vasile:

Un ritm de slabire rezonabil pentru femei este de 0.5-1 kilogram pe saptamana in conditiile in care rutina de fitness presupune minim trei sedinte saptamanal, alimentatia este curata si este respectat principiul meselor mici si dese.

Slabirea ar trebui privita ca o urmare fireasca odata cu integrarea sportului in stilul de viata. Daca iti propui sa vizitezi sala de fitness doar pana atingi greutatea pe care ti-ai propus-o esti deja pe cale sa recastigi kilogramele pierdute. Odata ce ai atins forma fizica si numarul de kilogramele pe care ti-l doresti trebuie sa perseverezi in a avea un stil de viata activ, cu cel putin trei ore de sport pe saptamana, pentru a-ti mentine greutatea.

Este de mentionat ca in procesul de pierdere in greutate in proportie de 70-80% rezultatele vin datorita alimentatiei, iar sportului ii revin doar 30% din merite pentru kilogramele pierdute, insa aproape 100% pentru tonusul muscular si forma fizica pe care o vei avea. Asadar odata cu abonamentul pe un an la o sala de sport te sfatuiesc sa iti achizitionezi si un ghid de nutritie sau sa te abonezi la un blog specializat in nutritie sanatoasa.

Valentin Vasile

antrenor personal si specialist in nutritie

blog: www.valentinvasile.ro

facebook: www.facebook.com/valentinvasile.ro

tel: +40 748 601 902

zp8497586rq