crema solara femeie la plaja

Ti s-a intamplat sa stai minute bune in fata raftului cu produse pentru protectie solara din supermarket si sa nu stii ce sa cumperi? Si cand, in sfarsit, faci alegerea, nu esti sigura ca e cea mai buna fiindca te intrebi daca e ok sau nu sa cumperi o crema solara din supermarket.

Nu esti singura care are aceasta dilema. Madalina Petrescu ne-a scris sa ne intrebe daca poate sa foloseasca o crema solara din supermarket atat pentru corp, cat si pentru fata. Dermatologul nostru Sebastian Pop ne lamureste in aceasta problema.

Iata intrebarea Madalinei: Am o intrebare legata de crema solara: pot folosi o crema solara de corp dintr-o gama de supermarket pentru corp si pentru fata? Sau este mai indicat sa-mi cumpar o crema de fata cu protectie solara dermato-cosmetica? Ce ingrediente ar trebui sa caut pe eticheta?

Crema solara si restrictiile pe care trebuie sa le iei in considerare

Iata raspunsului dermatologului: Evident ca in mare orice crema de protectie solara este binevenita pentru a ne proteja de efectele nocive ale radiatiilor ultraviolete. Insa, de la caz la caz, exista diferite restrictii: ar trebui sa ne gandim si la reactiile pielii si la problemele pe care le avem atunci cand alegem un astfel de produs. Si, in aceeasi masura, ar trebui sa tinem cont si de sfaturile pe care le primim de la medicul dermatolog.

Daca avem o piele sensibila / alergica / grasa / cuperozica nu vom putea aplica orice fel de crema pe ten.

Chiar si pentru cei cu probleme inflamatorii pe spate sau brate, va trebui aleasa o crema de protectie adecvata!

Ideal este ca produsul pe care il alegem sa contina cateva ingrediente bune precum oxid de titan, oxid de zinc, Mexoryl. Dar, atentie! E bine ca o crema solara sa aiba in compozitie cat mai putine parfumuri sau alergeni cunoscuti.

Crema solara – Sfaturile redactiei: daca crema solara pe care o folosesti este prea uleioasa, nu se absoarbe bine in piele ori are un miros neplacut, renunta la ea. Daca nu gasesti in supermarket o crema care sa te multumeascac, ia in considerare si produsele dermato-cosmetice din farmacii, mai naturale si mai calitative, in cazul carora sunt sanse mai mari sa se potriveasca mai bine si cu tipul tau de piele.

Daca inca nu esti foarte convinsa care ar fi cea buna crema solara pentru tine, fa o vizita la medicul dermatolog, care te poate ajuta sa gasesti cele mai potrivite variante.

Dr Sebastian Pop Dermatologie

Grigore Alexandrescu 46

www.e-dermatologie.ro

 021.317.24.40

 Foto: Guliver