Un tratament indicat, dar nu acasa

Alina este curioasa sa stie daca poate sa foloseasca aspirina in tratamentele homemade pentru diverse probleme ale pielii: firele de par crescute in piele sau acneea.

“Poate fi aspirina folosita in cazul unor tratamente aplicate local, pentru firele de par crescute sub piele? Eu am gasit o multime de masti cu aspirina despre care se spune ca trateaza acneea. Este recomandat sa incercam un astfel de tratament?”

Raspunsul i-a fost oferit de catre medicul dermatolog Sebastian Pop:

Acidul salicilic (Aspirina=Acid acetil-salicilic) este o substanta foarte des folosita in dermatologie pentru exfolieri ale tenului si in tratamentul unui ten acneic sau cu tulburari de pigmentare, dar se foloseste de asemenea pentru a prepara si conserva diferite creme sau unguente pe care le folosim pentru o sumedenie de afectiuni ale dermatologice (psoriazis, hiperkeratoze palmare sau plantare etc.

La fel ca si in cazul altor produse care se pot prepara sau combina pentru a obtine masti pentru tratamente sau de hidratare, solutiile trebuie facute de catre un farmacolog pentru a evita orice reactii adverse care pot aparea la aplicare (arsuri, tulburari de pigmentare etc.)

Dr. Sebastian Pop
Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti
Telefon: 021/321.31.97