Efectul asupra laptelui

Anda Avramescu, medic nutritionist,  ii ofera indrumari Iulianei Ivan, care ne-a intrebat: “Stiu ca prin procesul termic pierd o multime de nutrienti din vegetale. Se intampla acelasi lucru si in cazul laptelui? Isi pierde cantitatea de calciu?”

Temperatura inalta dar si timpul de expunere poate duce la distrugerea unor vitamine ( de obicei cele hidrosolubile- din grupul B, C), a fibrelor, a enzimelor, a antioxidantilor din alimentul respectiv. In cazul laptelui fiert, din cauza cresterii treptate a timpului de fierbere, se pot distruge (in afara de bacterii) si anumite vitamine si minerale. Se prefera laptele UHT (pasteurizat la temperatura inalta, dar doar cateva secunde), care  presupune o sterilizare eficienta a laptelui, dar cu pastrarea proprietatilor nutritive.

Dr. Anda Avramescu, Medic nutritionist

Clinca Regina Maria: Str Hatmanu Arbore 15-19

Programari: 021 9268