sucuri de fructe si legume pahare

Sa bem sucuri de fructe si legume, este un sfat universal al nutritionistilor. Dar daca exageram cu consumul, este posibil sa ne ingrasam.

Aceasta temere o are si Silvia Constantin. Ea ne-a scris sa ne intrebe cat de multe sucuri de fructe si legume poate sa bea zilnic astfel incat sa nu-si puna in pericol silueta. Nutritionistul nostru Anda Avramescu ii raspunde.

„Ador sa beau sucuri de fructe si legume sau smoothie-uri insa prietenii imi spun ca exagerez. Obisnuiesc sa beau 2-3 sucuri si smoothie-uri pe zi. Este prea mult? Cum ar trebui sa le beau cat mai corect ca sa nu ma ingras?”

Sucuri de fructe si legume pe post de gustare sau de mic dejun

Pe perioada de vara sau in timpul detoxifierii organismului, sucurile de fructe si legume si smoothie-urile reprezinta o solutie foarte buna.

Aceste sucuri de fructe si legume ajuta la hidratarea organismului, dar asigura si o infuzie de vitamine si antioxidanti in stare naturala. Ele pot tine locul unei gustari sau pot fi consumate la micul dejun.

Foloseste fructe cu un continut mare de apa la sucuri, fiindca au mai putine calorii!

Spre deosebire de legumele si fructele crude, consumate ca atare, sucurile au un indice glicemic crescut, adica sunt mai dulci, motiv pentru care nu se recomanda persoanelor cu diabet zaharat.

Sucuri de fructe si legume – prea multe fructe ingrasa

In ceea ce priveste portia recomandata pe zi, acesta se va calcula in functie de celelalte alimente consumate in ziua respectiva. Sa nu uitam ca fructele in cantitate prea mare ingrasa!

In timpul detoxifierii, sucurile se vor consuma la 2 ore (pentru ca nu tin de foame), iar portia pe zi poate fi mai mare.

Sfatul redactiei: Ca sa limitezi caloriile din sucurile de fructe si smoothie-uri, combina-le, intotdeauna, cu legume. Iti vor oferi suficiente fibre ca sa-ti potoleasca poftele si chiar foamea.

Pentru un plus de aroma poti insa sa adaugi si ierburi proaspete sucurilor: patrunjel, busuioc, rozmarin.
Dr. Anda Avramescu, Medic nutritionist

Clinca Regina Maria: Str Hatmanu Arbore 15-19

Programari: 021 9268