Tratamentul trebuie ales cu mare grija

Irina ne-a intrebat daca este indicat sa foloseasca uleiuri esentiale pentru petele pigmentare de pe fata sau in cazul acneei. 

“Am citit ca uleiul esential de levantica sau cel de musetel ar fi indicate in tratamentul petelor de pe fata si as vrea sa stiu daca le pot folosi pentru petele aparute de la soare. Aceste uleiuri functioneaza si in cazul acneei sau ar putea sa inrautateasca lucrurile?”

Raspunsul i-a fost oferit de catre medicul dermatolog Sebastian Pop:

In general sunt foarte putine indicatiile in urma  carora putem aplica uleiuri direct pe piele, insa uleiurile esentiale, aproape in totalitate, nu se aplica direct pe piele. In cazul acneei rezultatele unui astfel de tratament ar fi dezastruoase!

In cazul tulburarilor de pigmentare, tratamentul trebuie obligatoriu sa fie supervizat de un medic dermatolog specialist. Petele pigmentare pot fi extrem de dificil de diagnosticat, iar tratamentul trebuie ales cu mare grija. In cazul in care medicul opteaza pentru un tratament bazat pe substante naturale, acestea trebuie pregatite intr-un laborator famaceutic pentru a controla foarte strict concentratiile substantelor sau pH-ul solutiilor.

Dr. Sebastian Pop

Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti

Telefon: 021/321.31.97

www.e-dermatologie.ro

[email protected]