Activitati de vara care te ajuta sa slabesti. Cate calorii arzi cu ele?

Activitati de vara care te ajuta sa slabesti sunt destule, numai ca, de obicei, nici nu le iei in considerare. Dar leapsa pe care o joci cu cei mici si saritul corzii nu sunt fleacuri! Ard calorii!

Cand iti amintesti de verile copilariei tale, probabil ca te gandesti la faptul ca stateai afara pana seara tarziu, cand mama te chema sa luati cina. Niciun copil nu vede miscarea ca pe un efort si nu realizeaza cate calorii arde prin activitatile de peste zi. Dar, potrivit Sheknows.com, un copil de 34 de kilograme poate sa arda pana la 400 de calorii jucand baschet o ora si 300 de calorii jucand o ora fotbal. Mersul pe bicicleta arde si el cam 135 de calorii pe ora. Asta inseamna ca un copil care isi petrece zilele de vara afara poate sa arda pana la 800 de calorii pe zi.

5 activitati de vara care te ajuta sa slabesti

Cand cresti, miscarea nu mai e o joaca, ci devine o munca. O activitate obositoare, care presupune efort. Insa exista o multime de activitati de vara care te ajuta sa slabesti in mod diferit, in functie de greutatea ta, de conditiile meteo si de cat de mult le practici.

Plimbatul cu rolele sau cu bicicleta: intre 50 si 400 de calorii

Plimbatul cu rolele sau cu bicicleta sunt activitati de vara care te ajuta sa slabesti. In plus, reprezinta o metoda de a face cardio intr-un mod mai placut si mai distractiv. Cele doua activitati solicita multe grupe de muschi si te obliga sa folosesti partea de jos a corpului destul de mult. Sunt potrivite si pentru copii, si pentru adulti. Ca adult, poti pierde intre 50 si 400 de calorii, in functie de intensitate si durata activitatii.

Leapsa: pana la 500 de calorii

Te joci leapsa cu copiii tai? Sau cu nepotii sau cu micutii vecinilor si ai prietenilor? Leapsa una dintre formele de activitati de vara care te ajuta sa slabesti. Faptul ca alergi si te opresti des iti accelereaza bataile inimii, apoi iti permite sa te relaxezi. Activitatie de intensitate crescuta ard mai multe calorii decat o ora de alergare pe banda. Data viitoare cand te mai vezi cu prietenii care au copii, jucati leapsa!

Sariturile cu coarda: intre 50 si 200 de calorii

O coarda de sarit e foarte ieftina si o gasesti la standurile de articole sportive. E nevoie sa te coordonezi putin si la inceput poate fi mai greu, dar, odata ce ai prins ritmul, poti sa arzi intre 50 si 200 de calorii, in functie de viteza si de durata exercitiului.

Inotul: pana la 600 de calorii

Nu degeaba se spune ca inotatorii au cele mai frumoase corpuri si cel mai ridicat nivel de rezistenta. Inotul cere efort, dar nu te raneste. Implica muschii bratelor, picioarelor, pe cei ai spatelui si pe cei abdominali, facandu-te sa arzi pana la 600 de calorii pe ora.

Cataratul: 50-100 de calorii

Fie ca urci pe munte sau faci escalada intr-o sala speciala, cataratul arde calorii. Iti folosesti tot corpul. In 30 de minute poti sa arzi intre 50 si 100 de calorii destul de usor. In plus, e foarte placut!

FOTO: Guliver

Citeste si: Maratonul – moft sau stil de viata? Tu ce crezi?