beneficiile alergarii femei

Nu ai nevoie de un echipament sportiv sofisticat ca sa te apuci de el si nici nu-ti trebuie foarte mult timp liber ca sa dea rezultate. Azi studiem DOAR cateva dintre beneficiile alergarii!

Beneficiile alegarii – Persoanele care fac jogging traiesc mai mult

Un studiu despre beneficiile alergarii facut de Copenhaga City Heart si prezentat in 2012 a aratat ca joggingul regulat creste speranta de viata cu 6,2 ani la barbati si 5,6 ani la femei. Ca sa profiti din plin de beneficiile alergarii cercetatorii danezi recomanda intre 60 si 150 de minute de jogging pe saptamana intr-un ritm moderat.

Bananele te protejeaza de crampe musculare in timpul exercitiilor fizice.

Beneficiile alergarii – Joggingul imbunatateste sistemul imunitar

Abilitatea corpului tau de a lupta impotriva racelilor creste daca faci jogging. Un studiu facut in 2008 pe cobai a aratat ca soriceii care au facut miscare intre 20 si 30 de minute pe zi au fost mai rezistenti in fata racelilor decat cei sedentari. Oamenii de stiinta care s-au ocupat de acest experiment au tras concluzia ca joggingul ajuta corpul sa produca celulele care lupta impotriva infectiilor.

Beneficiile alergarii – E un sport pe care-l poti face la orice varsta

Faudzha Singh este cel mai batran maratonist din lume si a alergat in 2012 cand avea nici mai mult nici mai putin decat 101 ani.

Fructul preferat de alergatori

Conform unui studiu recent, bananele sunt cele mai iubite fructe in lumea alergatorilor de performanta. Si nici nu e de mirare daca ne amintim ca ele te protejeaza de crampe musculare in timpul exercitiilor fizice.

Beneficiile alergarii – Femei vs. barbati

Conform statisticilor, 56% dintre persoanele care fac jogging in Statele Unite sunt de sex feminin. Iar proportiile se pastreaza asemanatoare si-n alte tari.

Oase mai puternice: unul dintre beneficiile alergarii

Spre deosebire de inot si mersul pe bicicleta, joggingul te ajuta sa ai si oase mai puternice. National Osteoporosis Foundation 30 de minute de jogging pe zi pentru a preveni osteoporoza.

Citeste si “Jogging mania: cele 6 modele de pantofi sport care conteaza!”!

Foto: pexels.com