ora de yoga

Ora de yoga este un beneficiu pentru mintea si trupul tau. Timpul petrecut la yoga este frumos, dar implica si destul de multa solicitare atat din partea ta, cat si a instructorului. Sunt gesturi pe care este bine sa le eviti, pentru bunul mers al cursului si pentru a nu-l pune pe instructor in fata unor situatii delicate, scrie sheknows.com.

Este important sa iti respecti instructorul de yoga si sa tii cont de indicatiile sale.

Ce il enerveaza pe instructor la ora de yoga

1. Intarzii

Acesta este, probabil, cel mai enervant lucru pe care il poti face. Niciunui instructor nu-i place ca un cursant sa intarzie la ora sa, asa ca incearca sa ajungi la timp si la ora de yoga. Este important sa respecti programul de curs si sa nu-ti pui instructorul in dificultate. Mai mult decat atat, daca vei intra mai tarziu la curs, ii deranjezi pe ceilalti participanti.

2. Refuzi sa te asezi unde iti cere instructorul

Uneori, se intampla ca la ora de yoga sa participe mai multe persoane. Asa ca, daca sala nu este spatioasa, exista riscul sa se aglomereze. In aceste conditii, este important sa urmezi indicatiile instructorului de yoga si, daca este cazul, sa iti muti salteaua in alta parte a salii.

3. Vorbesti in timpul cursului

Un alt obicei prost este acela sa vorbesti in timpul cursului. Nu este locul potrivit sa stai de vorba cu prietenele si nici sa porti conversatii cu alti participanti. Yoga trebuie sa te ajute sa te relaxezi, iar vorbitul in timpul cursului este o dovada de lipsa de respect atat fata de instructor, cat si fata de ceilalti participanti.

4. Incerci posturi complexe

Daca ora de yoga la care participi este pentru incepatori, dar tu ai mai practicat yoga si iti doresti sa incerci posturi complexe, este o dovada de lipsa de respect fata de instructorul tau. In plus, ceilalti participanti pot fi deranjati de modul in care te comporti. Este important sa urmezi indicatiile instructorului de yoga si sa nu incerci posturi complexe daca nu ti se cere.

5. Nu iti strangi recuzita

La ora de yoga ai nevoie de saltea, prosop si o sticla cu apa, asa ca, la finalul cursului, este foarte important sa strangi dupa tine. Nu lasa salteaua acolo intr-un colt si nu arunca nici sticla de apa oriunde iti vine la indemana, este important sa strangi dupa tine si sa te asiguri ca totul este curat in momentul in care parasesti sala.

6. Nu folosesti recuzita pe care o ai la dispozitie

La cursul de yoga ai la dispozitie si recuzita. Este acolo pentru ca tu sa o folosesti. Este o dovada de lipsa de respect fata de instructor daca alegi sa stai pe podea sau nu utilizezi salteaua pe care o ai la dispozitie. Tine minte, la cursul de yoga este nevoie de foarte multa disciplina.

7. Nu spui daca te-ai ranit

O alta dovada de lipsa de respect fata de instructor este aceea de a nu spune daca te-ai ranit. Instructorul de yoga trebuie sa stie totul despre starea ta de sanatate, pentru ca in acest fel va sti ce posturi trebuie sa exersezi. In plus, daca instructorul tau nu stie toate aceste informatii, este posibil ca starea ta de sanatate sa se agraveze la ora de yoga.

Iata si un articol despre cum folosesti yoga contra depresiei!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver