cafea inainte de sport

Te tenteaza ideea de a bea o ceasca de cafea inainte de a merge la sala insa te abtii pentru ca ai auzit tu nu-stiu-unde ca-ti face mai mult rau decat bine? Cercetatorii spun ca e taman invers!

Daca ti-ai impus singura aceasta regula conform careia nu bei nicio ceasca de cafea sau de ceai negru inainte de sport uita de ea. Poate ai citit pe undeva sa te feresti de cafeina inainte de antrenamente insa se pare ca nu e adevarat.

Potrivit unui articol prezentat in revista Self si prezentat de site-ul yourtango.com, cafeaua nu ar trebui evitata inainte de antrenamente, ci dimpotriva, consumata fara probleme.

Studiul publicat recent in Journal of Applied Physiology a avut 14 de participanti care au facut doua antrenamente cu o dificultate moderata pe biciclete stationare.

Un grup a primit cofeina cu 90 de minute inainte de antrenament (echivalentul a doua cesti de opt uncii de cafea (cam 460 de ml) sau patru cesti de ceai negru), in timp ce alt grup a primit un medicament-placebo.

Cafeaua inainte de sport domoleste si apetitul

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au luat cafeina au perceput antrenamentul ca fiind mai putin dificil si mai placut. Si aceasta nu este singura descoperire facuta de oamenii de stiinta. Ei au analizat si obiceiurile alimentare din ziua respectiva ale persoanelor care au luat parte la studiu. Au invitat participantii la un bufet si au analizat cate calorii au consumat la masa respectiva. Cei care luasera cafeina inainte de sport au consumat cu 72 mai putine calorii decat colegii lor de studiu. Morala povestii: cafeina face sportul mai placut si-ti domoleste si apetitul.

Citeste si: “De ce traiesc mai mult bautorii de cafea”!

Foto: iStockphoto