Diana Bulimar

Dupa 48 de ani in care nu am ratat niciun eveniment mondial cu greutate dedicat gimnasticii, mai mult, dupa aproape jumatate de veac in care gimnastii romani s-au intors acasa cu piepturile pline de medalii, anul acesta Romania nu mai face pe nimeni sa tremure la Jocurile Olimpice. Pentru ca am ratat calificarea. Echipa Romaniei este, acum, in drum spre Europene, insa cu trei oameni mai putin – Diana Bulimar, Larisa Iordache si Laura Jurca.

Motivele, indelung dezbatute pana in prezent, aproape ca nu mai conteaza. Important este ca, acum, lotul romanesc de gimnastica se pregateste pentru Campionatul European. Si aici, insa, lucrurile au devenit din ce in ce mai delicate. Doua dintre sportivele pe care contam nu ne pot reprezenta la competitia europeana ce se va desfasura intre 1 si 5 iunie la Berna. Din acelasi motiv: accidentarea.

La antrenamentul de sambata aceasta, Diana Bulimar a suferit un accident – in timpul exercitiului de la sol, pe partia elastica. Dupa ce a batut pentru “Tsukahara” (un tip de saritura in gimnastica sportiva n.r.), Diana s-a prabusit. Imediat a fost diagnosticata cu ruptura de tendon achilian si operata la un spital din Capitala. Pentru ca are nevoie de o indelungata perioada de recuperare, Diana va lipsi si ea din lotul nationalei din Elvetia. Printre absente se afla si Laura Jurca si Larisa Iordache. Aceasta din urma – si ea in perioada de recupereare dupa o accidentare suferita in martie – i-a fost alaturi Dianei la spital.

Diana Bulimar si imaginea cat 1000 de cuvinte

O fotografie postata de Larisa pe pagina ei de Facebook este imaginea perfecta nu doar a ceea ce inseamna durere fizica, ci mai degraba a solidaritatii, a empatiei si o oglinda a neputintei de a duce mai departe un vis. Cel putin pentru moment. Intinsa pe patul de spital, cu fata ingropata in bratul colegei ei de echipa, Diana sufera.

“De ce?” – se intreaba ea aproape retoric intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Pentru ca unele lucruri sunt menite sa se se intample. Nimeni nu m-a intrebat daca vreau asta. O secunda. Si totul s-a ruinat. Toata munca, toata determinarea, toate ambitiile. Lumea m-a incurajat cand a aflat. Unii au plans pentru mine si-mi pare rau. Si acum, chiar daca as vrea, nu ma pot intoarce in timp ca sa mai schimb ceva”, este explicatia pe care si-o ofera Diana Bulimar.

In aceeasi tonalitate, desi evident mai optimista, Larisa Iordache are propriul mesaj.

“Unii oameni se lasa convinsi de cuvinte. Pe alti ii conving faptele. Pe mine nu ma mai convinge nimic. EU CRED IN MINE : cred c-o sa pot trece peste orice durere si cred c-o sa stiu savura fiecare strop de fericire pe care-l primesc. Iar oamenii care vor merita, vor ramane”.

Daca ti-a placut, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Facebook