interviu cu un antrenor de zumba fitness

Daca ai observat ca tot mai multe fete se apuca de Zumba® insa tu nu prea stii cu ce se “mananca” si care sunt beneficiile ei ti-am pregatit un interviu cu o antrenoare de fitness din Romania care va participa anul acesta la una dintre cele mai mari conventii de Zumba® din lume!

Alina Duma este instructor licentiat de Zumba® fitness din septembrie 2011. Initial a predat cateva clase obisnuite in Bucuresti, pana in iunie 2012 cand a fost invitata sa sustina un Masterclass (un eveniment de Zumba®) in Suceava.

Dupa acest eveniment viata ei s-a schimbat deoarece a inceput sa calatoreasca foarte mult prin intermediul aceluiasi program. Intai in toata Romania, urmand apoi Europa (Italia, Belgia, Franta, Irlanda, Luxemburg, Ungaria, Bulgaria, Anglia, Olanda) si Statele Unite(Orlando, Texas). Din 2014 a devenit asistenta unui Zumba® presenter renumit Mo Diakite, cu care va lucra si anul acesta la cea mai mare conventie de Zumba® din Orlando Florida.

Zumba® fitness: ce avantaje are si de ce echipament ai nevoie

Cum ai convinge pe cineva sa se apuce de Zumba®?

Pai, as incepe cu niste intrebari simple, “Iti place sa te distrezi?”, “Iti place sa dansezi?”, “Iti doresti sa dansezi si vreme de o ora sa nu mai conteze grijile cotidiene?”, “Ai vrea sa arzi aprox 1000 calorii in 60 min?” Daca raspunsul este da, inseamna ca Zumba® este ceea ce cautai.  Sunt multe persoane care nu au facut sport niciodata si dupa o prima clasa de Zumba®, pur si simplu, se indragostesc de miscare. Este ceva inedit, special, ceva care schimba vieti. Si nu imi plac cliseele, este purul adevar!

La o sesiune arzi intre 500 si 1000 de calorii.

Ce beneficii are?

Zumba® fitness este un program cardio plin de veselie si extrem de eficient presarat cu ”el sabor latino”, in cadrul caruia energia si muzica ritmata se combina cu miscari unice de dans imprumutate din stilurile latino, usor de urmat, peste care isi pun amprenta principii preluate din fitness, astfel incat se creeaza un antrenament eficient, dinamic, captivant, numai bun pentru arderea caloriilor, scaderea tesutului adipos si tonifierea totală a corpului. La o sesiune arzi intre 500 si 1000 de calorii. Totul tine de intensitatea cu care lucrezi.

De ce echipament avem nevoie pentru clasele de Zumba®?

Echipamentul consta intr-o tinuta cat mai lejera, prosop si sticla de apa.  Tinutele pot fi formate din colanti, pantaloni largi, maiou, tricou, pantofi sport cu talpa aderenta (cei de dans sunt cei mai indicati). Vedeti www.zumba.com sectiunea SHOP.

Exista o nisa de persoane pentru Zumba®?

Clar, NU! Zumba® fitness poate fi practicata de absolut oricine, femei, barbati, copii, varstnici. Eu am predat Zumba® in clase in care participau trei generatii: bunica, mama, fiica. Mai mult decat atat, Zumba® este variata. Avem Zumba Kids™( pt copii), Zumba Gold™( pt varstici), Zumba Aqua™( in apa), Zumba Sentao™ si Zumba Toning™ si Zumba Step™ pentru tonifiere. Zumba® este intr-adevar, un sport pe care il poate practica oricine.

Citeste si: “Orele de Zumba te ajuta sa alungi stresul”!

Foto: Catalin Ghitescu