Dans ora de zumba

Daca nu te-ai gandit sa te inscrii pana acum la ora de Zumba iti dam cel putin un motiv s-o faci. De fapt nu noi, ci niste oameni de stiinta care au studiat felul in care se simt oamenii deprimati dupa ce danseaza salsa!

Treci printr-o perioada mai dificila la munca? Te simti singura si nefericita de cand te-ai despartit de iubit? Ora de Zumba te ajuta sa-ti imbunatatesti considerabil starea de spirit!

In cadrul unui studiu facut de oamenii de stiinta de la Universitatea din Derby, starea de spirit a pacientilor depresivi care au facut timp de noua saptamani lectii de salsa s-a imbunatatit considerabil.

Exercitiile fizice iti cresc nivelul de endorfine din organism

Ora de Zumba, o adevarata placere

Cercetatorii au explicat ca de “vina” e combinatia de exercitii cu interactiunea sociala si cu concentrarea depusa pentru a invata noi pasi si miscari. Desi ora de Zumba nu sunt doar salsa, ele folosesc aceleasi principii si-n plus te ajuta sa slabesti si sa-ti modelezi corpul in cel mai placut mod cu putinta.

Exercitiile fizice sunt de mult timp legate de cresterea nivelului de endorfine din organism, iar unele cercetari recente arata ca persoanele care fac sport constant se descurca mult mai bine in situatii stresante. Orice forma de exercitii care-ti creste ritmul inimii si te face sa transpiri va avea beneficii atat pentru corp, cat si pentru minte, iar ora de Zumba transforma o ora plictisitoare de cardio intr-o super petrecere!

Citeste si “Antrenamente ca la carte”!

Foto: Thinkstock