scuze ca sa nu faci sport femeie

Incercam sa ne mobilizam sa facem mai mult sport dar ceva ne opreste. Iti gasesti scuze ca sa nu faci sport chiar daca ai abonament la sala? Iti spunem noi de ce scuze n-ar mai trebui sa te folosesti!

Conform unui studiu facut la inceputul acestui an de departamentul sportiv al unei universitati din California 57% dintre femeile care au abonament la o sala de fitness nu merg de fapt la ea. Cu toate acestea ele nu-l anuleze, deoarece incearca sa se convinga ca vor ajunge acolo la un moment dat! Si tu iti gasesti scuze ca sa nu faci sport? Iata de ce trebuie sa renunti la ele!

Am profitat de aceasta descoperire ca sa analizam si motivele care le fac pe cele mai multe dintre ele sa sara peste orele de antrenament!

Scuze ca sa nu faci sport? Avem contraargumente!

Un antrenor personal te ajuta sa gasesti cele mai potrivite exercitii pentru tine

Scuze ca sa nu faci sport: „Nu vreau sa arat la corp ca un body builder” – Daca-ti vei lua cateva ore cu un antrenor personal vei afla ce trebuie sa faci ca sa nu arati precum Hulk Hogan, ci mai degraba ca Gisele Bundchen.

„Sunt pe in acea perioada a lunii” – Mai multe cercetari au demonstrat ca daca faci exercitii usoare in acea perioada poti ameliora durerile. Asa incat aceasta scuza nu mai este valabila.

Scuze ca sa nu faci sport: „Nu am apucat sa ma epilez pe picioare” – In mod normal echipamentul tau sportiv este compus din pantaloni lungi si un t-shirt. Si atunci de ce ti-e frica?! Crezi ca vei fi analizata cu ochi crtici de colegele tale din vestiar?

„Transpiratia are un efect nociv pentru porii mei” – Ba din contra, ea ii curata, iar pielea va arata mult mai bine daca vei face un  dus dupa antrenament.

Scuze ca sa nu faci sport: „Ma simt prea grasa ca sa-mi pun echipamentul sportiv pe mine” – Nu de asta merge lumea de obicei la sala? Ca sa scape de surplusul de grasime si sa-si modeleze corpul?

„Hainele mele de sport nu sunt trendy” – Sala de fitness nu e un catwalk, iar cei care merg acolo sunt concentrati pe propriul lor antrenament si nu pe outfiturile vecinilor. Asa ca stai linistita nimeni nu te va include la rubrica de „Prost imbracate”.

Foto: Thinkstock