spray antitantari

Care e cea mai periculoasa creatura din lume? O sa razi, dar raspunsul corect este tantarul. Asta e parerea lui Amber Bradshaw, de la commonsensehome.com. Tantarii sunt responsabili de uciderea mai multor peroane decat au facut-o razboaiele. Raspandesc boli grave, care pot fi fatale, iar la astea se adauga si temutul virus Zika. Te sfatuiesc sa porti in geanta de prim ajutor si un spray antitantari, ca sa-i tii departe.

Poti alege un produs din comert, ca sa te protejezi de intepaturi, sau sa-ti prepari singura un spray antitantari. O sa ai mare nevoie de el cand pleci in vacanta cu familia. Uite, la Constanta, locuitorii se plang ca s-a inmultit numarul tantarilor-tigru si efectele intepaturilor lor sunt chiar neplacute. Pana cand cei responsabili se vor ocupa de dezinsectie, ingrijeste-te sa ai cu tine un spray antitantari eficient.

De ce aceste insecte inteapa mai des anumite categorii de persoane

Potrivit smithsonianmag.com, sunt unii factori care ii determina pe tantari sa te prefere pe tine, in locul vecinului, cand vine vorba despre intepaturi. Si ma refer aici nu doar la tipul de grupa sangvina.

Cei care vorbesc prea mult

Oamenii sociabili si dornici sa-si faca prieteni sufera cel mai mult din pricina intepaturilor de tantari. Acestia sunt atrasi de dioxidul de carbon eliminat prin inspiratia si respiratia vorbaretilor.

Care au grupa de sange O

Din studiul „mosquito landing preferances“ rezulta ca aceia care au grupa de sange O atrag mai tare tantarii decat cei cu grupele A, B si AB.

Care transpira

Oamenii care transpira abundent sau care au temperatura mare a corpului emit semnale tantarilor, ca „bufetul“ este deschis.

Consuma bauturi alcoolice in exces

Nu se stie de ce, dar tantarii sunt atrasi de persoanele care beau mult alcool, fata de cele care nu au acest obicei nesanatos.

Cum iti prepari un spray antitantari

Ca sa previi si sa calmezi intepaturile de insecte, fara sa folosesti produse din comert, toxice si adesea scumpe, opteaza pentru un spray antitantari, facut din ingrediente naturale, care nu da reactii adverse.

Ai nevoie de un recipient cu pulverizator de aproximativ 400 ml capacitate, apa de hamamelis, apa distilata si uleiuri esentiale de menta, de rosmarin, de eucalipt, de lamaie si de lavanda.

Umple recipientul cu trei patrimi de apa de hamamelis si adauga zece picaturi de ulei de menta, cinci de rosmarin, cinci de eucalipt, zece de lamaie si alte cinci, de lavanda. Dupa ce ai omogenizat totul, agita apa si uleiurile, apoi pune in recipient apa distilata, cat sa se umple sticla. Inainte sa folosesti solutia, agita bine amestecul.

Afla mai multe despre virusul Zika, transmis prin muscatura tantarilor!

Foto: Guliver

Daca te-a ajutat acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!