supa crema de conopida si parmezan

Cand ai cate o zi proasta la munca, tot ce vrei sa faci este sa ajungi acasa si sa nu te mai gandesti la nimic! Partea proasta este ca, de multe ori, nu poti sa te deconectezi de la ale tale asa de usor! Poate doar daca… mananci ceva bun! Dar nu te lasa ispitita de mancarea nesanatoasa! Iti facem noi o recomandare reconfortanta si delicioasa: o supa crema de conopida si parmezan!

Stresul si mancarea merg mana in mana. Stii si tu cum e: cand esti stresata iti vine sa mananci ca sa te simti mai bine. Si nu doar ca mananci, ci mananci prost: dulciuri, fast-food, produse procesate si alte nebunii. Ca sa nu ajungi sa te ingrasi din cauza “combinatiei” stres si mancare nesanatoasa, invata sa te rasfeti istet!

Supa crema de conopida si parmezan sanatoasa si delicioasa

Gateste preparate care te fac sa te simti mai bine, dar care sunt sanatoase si nu-ti incarca meniul cu sute de calorii! Iar variante sunt o multime! Trebuie doar sa le cauti. Azi iti venim noi in ajutor cu aceasta supa crema de conopida si parmezan, absolut savuroasa – conopida nu va avea niciodata mai mult gust decat atunci cand o combini cu parmezan! Si sa recunoastem: nici nu prea ne dam in vant dupa conopida, deci, aceasta supa poate fi un pretext ca sa te mai imprietenesti cu ea!

Mai mult, supa se face si foarte usor si e super-hranitoare. Serveste-o cu o felie-doua de paine integrala prajita si nu vei mai simti nevoia sa mananci felul doi! Iata cum o prepari.

Ingrediente:

1 conopida medie

2 linguri de ulei de masline extravirgin

1 ceapa mica

2 catei de usturoi

1 l de supa de legume

½ ceasca de parmezan ras

sare si piper proaspat

Preparare:

Rupe floretele de conopida si spala-le sub jet de apa rece.

Incalzeste uleiul de masline si soteaza ceapa si usturoiul timp de cinci minute – nu da focul prea mare ca sa nu se arda fiindca apoi vor capata un gust usor amar.

Adauga floretele de conopida in ulei si lasa-le sa se caleasca cinci minute, apoi adauga si supa de legume. Da focul putin mai mare.

Dupa ce supa a dat in fiert, acoper-o cu un capac si mai gateste-o inca 15 minute, pana cand conopida se inmoaie bine.

Ia supa de pe foc si paseaz-o cu un blender de mana pana cand obtii o compozitie fina. Adauga parmezanul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste supa calda.

Daca racesti usor in aceasta perioada, testeaza si o supa crema de morcovi si ghimbir care creste imunitatea!

Foto: Guliver