Supa crema de dovlecel cu ciuperci: delicatesa zilei

Cauti sa gatesti si alte feluri de mancare, gustoase, satioase si sanatoase? Iti recomand sa pregatesti supa crema de dovlecel cu ciuperci. Am gasit reteta pe paleoleap.com, un site care aduna multe preparate ce indeplinesc conditiile dietei Paleo – un regim pe viata, bazat pe alimente disponibile in Paleolitic.

Cum se face supa crema de dovlecel cu ciuperci? Mai intai tragi la tigaie legumele, ca sa se combine aromele si le caramelizezi. Fierbi separat carne de pui si pastrezi supa. Impreuna cu laptele de cocos si celelalte ingrediente supa de pui ii da un gust catifelat preparatului tau.

Ce ai nevoie sa gatesti supa crema de dovlecel cu ciuperci

Ca sa prepari patru portii de supa rezerva-ti trei sferturi de ora, pentru ca ai nevoie de cincisprezece minute pentru preparare si inca o jumatate de ora pentru fierbere.

Iti trebuie aproximativ 450 de grame de ciuperci proaspete, taiate cubulete, un zucchini (dovlecel verde) mare si taiat cubulete, o ceapa medie maruntita, doi catei de usturoi pisati, o lingura de cimbru uscat, doua frunze de dafin, trei cesti cu supa de pui – poti pune supa de legume, daca preferi –, o cescuta de lapte de cocos, o lingura de unt ghee, sare de mare si piper, ca sa dai gust.

Asa se prepara supa de dovlecel cu ciuperci

Topeste untul ghee intr-o cratita mare si adauga ceapa si usturoiul, pe care le lasi cam cinci minute, la foc potrivit, pana capata o culoare aurie. Adauga ciupercile, cimbrul si frunzele de dafin si lasa sa fiarba cinci minute. Dupa acest timp, pune supa de pui in vas si lasa sa fiarba continutul, iar cand da in clocot trebuie sa dai focul la minimum si sa mai lasi la fiert inca cinci minute. Indeparteaza foile de dafin si adauga laptele de cocos, apoi mai lasa pe foc cinci minute, dar amesteca incontinuu. La final, iei supa de pe aragaz si o blenduiesti pana devine o crema placuta si la culoare si la gust. E bine s-o consumi cat e calda.

Iti recomand si o alta delicatesa: supa crema de mazare si menta!

Foto: Guliver