Pregateste pentru weekend acest tort fara calorii cu parfum de menta si gust cremos de ciocolata vanilata! Este o provocare! Cu aroma ei de menta invaluita in esente dulci, fine si puternice, aceasta reteta de desert pare dictata din Rai si publicata pe onegreenplanet.org.

Este o combinatie de ingrediente care iti va placea cu siguranta, fie ca esti sau nu adepta alimentatiei vegane. Din cand in cand merita sa te rasfeti cu un tort light, sanatos si usor de digerat de organism. Este un tort fara calorii negative, pentru ca, daca il savurezi cu masura, nu ingrasa, ci ofera corpului nutrienti si energie.
Baza lui este din ovaz si curmale cu un amestec de ciocolata cu matcha, un supliment hranitor – gasesti pudra de matcha in magazinele de specialitate -, iar deasupra are o crema inmiresmata de menta si avocado. Gandeste-te la aceasta reteta ca la o adevarata doza de energie, impachetata superb, pe care o poti gati cu orice ocazie. Musafirii vor fi placut impresionati. Te-am convins s-o incerci?

Iata de ce ai nevoie pentru aceasta reteta de tort fara calorii

Ingrediente

Pentru baza iti sunt necesare o ceasca de ovaz sau de hrisca, o ceasca de curmale, o lingurita de praf de cacao (optional) si o lingurita de extract de vanilie (optional).

Pentru stratul de ciocolata ai nevoie de doua linguri de praf de cacao, un sfert de ceasca de unt de cacao topit, un sfert de ceasca de curmale, o lingura de pudra de matcha, o lingura de pudra de lucuma (un fruct subtropical cu gust dulce si parfumat) si o banana.

Pentru stratul de menta trebuie sa ai pregatite un avocado, trei linguri de pudra verde (gasesti pudra bio in magazinele naturiste), doua linguri de indulcitor – poti folosi nectar de cocos, doua linguri de ulei de cocos topit, zece picaturi de ulei esential de menta, o lingurita de extract de vanilie si un praf de sare.

Modul de preparare

Pentru baza, pune ovazul sau hrisca in blender si macina pana obtii o faina bruta. Adauga restul ingredientelor si amesteca pana se formeaza o compozitie omogena, pe care o asezi, uniform, pe o tava de tort si o lasi la rece.

Pentru stratul de ciocolata trebuie sa pui toate ingredientele in blender si sa amesteci pana obtii o crema. Daca este prea tare, poti adauga putina apa. Asaza crema pe baza de ovaz si mai lasa tortul o ora la frigider.

Pentru stratul de menta tot ce ai de facut este sa omogenizezi cu ajutorul blenderului uleiurile, pudra, vanilia, avocado, indulcitorul si menta. Crema care rezulta o intinzi peste ciocolata si apoi lasi totul peste noapte la rece. Poti decora tortul cu frunze de menta si cacao, daca doresti.

Sau poti gati acest tort raw vegan cu ciocolata si fructe de padure.

Foto: onegreenplanet.org