7 moduri de a-ti tine memoria alerta

Stresul si ritmul foarte aglomerat al vietii moderne poate genera probleme de memorie. Pe langa suplimentele din plante create special pentru acest gen de situatii, iata 7 lucruri pe care le poti face pentru o memorie mai buna:

1. Tine un jurnal. Scrie in fiecare zi cateva fraze despre intimplarile de peste zi, sau despre anumite sentimente. Dezvolta subiectele, variaza-le sau, de ce nu, trece-le in rime.

2. Joaca-te. Pune-ti mintea la contributie si implica-te in jocuri care iti vor solicita cunostintele sau imaginatia – dezleaga cuvinte incrucisate, fa puzzle-uri, etc.

3. Testeaza-ti cunostintele. Participa interactiv la concursurile de cunostinte generale de la televizor (incearca sa raspunzi inaintea concurentilor) sau participa online la astfel de provocari.

 4. Accepta misiuni noi. Fa reparatii casnice marunte pentru rezolvarea unor probleme cu care nu te confrunti in mod obisnuit: schimba garnitura unui robinet, monteaza o piesa mica de mobilier, schimba uleiul la masina, etc.

5. Descopera muzica. Unul dintre cele mai bune exercitii este acela de a deprinde manevrarea unui instrument muzical. Mecanica miscarii degetelor si a recunoasterii notelor presupune o foarte buna coordonare.

6. Creeaza. Deseneaza, impleteste, croseteaza, picteaza sau, pur si simplu, inventeaza povesti pentru un copii.

7. Invata lucruri noi. Mergi la un curs de specializare, de dans sau creatie, citeste o carte sau un articol dintr-o revista despre un subiect care iti este total necunoscut

Text: Daniela Mihalcea; Foto: Guliver