Dusul Kneipp

Apa are beneficii multiple iar una dintre modalitatile prin care te poti bucura de acestea este terapia cu apa. metoda poarta numele inventatorului sau – pastorul german Sebastian Kneipp – si este un sistem ce exploateaza beneficiile alternarii apei calde (aprox 38°C) cu cea rece (aprox 17°C), la intervale regulate de timp. Noi am testat efectele dusului Kneipp la Orhideea Spa (www.orhideeaspa.ro), unde reteta este urmata ca la carte. Pe langa alternarea de temperatura a dusului, terapia este  completata de jeturile laterale de apa, care produc o senzatie extrem de placuta si revitalizanta.

Daca te confrunti cu dereglari ale somnului, probleme cardiace, varice sau cu tot mai intalnitele efecte ale stersului cotidian, poti incerca sa le remediezi cu ajutorul bailor Kneipp.

Iti mai dam un mic sfat – dupa rasfatul dusului Kneipp, te indrumam sa profiti de cateva momente de relaxare pe paturile anatomice din zona Tepidarium – abia acolo ai sa intelegi pe deplin beneficiile acestei terapii cu apa. Pe termen scurt vei constata efectele destresante, iar pe termen lung, te vei putea bucura de mentinerea in forma maxima a organismului, indiferent de anotimp.

Unde: Pe Calea Plevnei, numarul 145B.

Pretul: 90 Ron (include accesul pentru o zi la zona spa, zona umeda si fitness)

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Orhideea Spa