vinuri care te ajuta sa slabesti

Perioada Sarbatorilor a trecut, dar asta nu inseamna ca nu poti savura un pahar de vin din cand in cand. Unele vinuri contin mai putin de 90 de calorii, in timp ce altele contin pana la 300 de calorii. Totusi, daca esti bine informata, poti consuma vinuri care te ajuta sa slabesti.

Nu a spus nimeni ca o dieta trebuie sa fie foarte drastica, iar savurarea unui pahar de vin ocazional poate fi chiar un mod placut de a scapa de kilogramele nedorite, potrivit foxnews.com.

Vinuri care te ajuta sa slabesti

1. Vinurile spumante

Un pahar de vin spumant contine circa 90 – 125 de calorii. Mai mult, aciditatea acestui vin te impiedica sa il consumi foarte repede, ceea ce inseamna ca nu vei simti nevoia sa consumi prea multe pahare de vin si astfel te vei bucura de o bautura foarte buna, dar care nu iti pune in pericol silueta. Opteaza pentru acele vinuri spumante care nu contin foarte mult zahar, aceasta informatie o gasesti pe eticheta oricarei sticle de vin.

2. Vinurile albe slabe

Este recomandat sa consumi vinuri albe care provin din zone precum Germania, Franta sau Italia pentru ca acestea nu contin foarte multe calorii, spre deosebire de vinurile care provin din America, Australia sau alte zone calduroase. Poti opta pentru un pahar de Pinot Grigio sau pentru unul de Sauvignon Blanc.

3. Vinurile rosii slabe

Din lista acelor vinuri care te ajuta sa slabesti fac parte si vinurile rosii slabe. Acestea nu contin foarte multe calorii si nici nu au un continut ridicat de alcool. Vinurile rosii slabe nu contin nici foarte mult zahar si din acest motiv pot fi o alegere foarte buna. De exemplu, poti savura un pahar de Pinot Noir.

4. Vinurile rose seci

Vinurile rose sunt foarte atractive si sunt preferate de foarte multe femei, au un gust foarte bun, nu contin foarte mult alcool si au foarte putine calorii. Sunt la fel de savuroase precum vinurile albe, doar ca au o aroma mai puternica. Opteaza pentru acele vinuri rose care nu contin foarte mult zahar, astfel nu vei avea de ce sa iti faci griji in privinta siluetei.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre beneficiile miraculoase ale vinului, citeste si despre noile terapii SPA pe baza de vin!

Foto: Guliver