slow age riduri

Cand am venit din India, am trimis cateva poze PR-ului. Imediat dupa, m-a sunat sa-mi spuna ca sunt pozele gresite. “Cum adica gresite?” “Pai, ti se vad ridurile in ele!”. “Si nu e normal sa am riduri?”.”Ba da, dar inainte nu voiai ca pozele neretusate sa apara in presa!”. Acesta e un dialog real si exprima foarte bine modul in care m-a transformat India. Nu mi-a sters ridurile, ci m-a invatat sa nu-mi mai fie frica de ele.

De altfel, dupa experienta, din India mi-am dat voie sa ma accept dincolo de regulile jocului impuse de societate – trebuie sa arati perfect, massmedia vor doar femei perfecte, ridurile sunt defecte si nimeni nu te poate iubi cu defecte, in industria TV reusesti doar daca totul e impecabil. Inainte insa de a fi parte din industrie, sunt un om cat se poate de normal! Si oamenii normali au riduri!

La 40 e ani nu pot sa arata ca la 20! Mi-a luat foarte mult ca sa inteleg asta, sa ma accept si sa imi placa de mine asa cum sunt.

Cred ca cea mai importanta, in procesul de imbatranire, este acceptarea pentru ca lipsa ei poate da nastere la monstruozitati!

Am vazut atat de multe femei frumoase care s-au transformat intr-un mod total nefiresc. Si eu am fost intrebata deseori de ce, de exemplu, nu-mi operez pungile de sub ochi. Ei bine, eu nu recurg la operatii estetice pentru ma accept si cu cearcane.
Fac parte din mostenirea mea genetica si nu cred ca merita sa-mi supun corpul unei interventii atat de intruzive doar din ratiuni estetice. Sigur, daca e o problema medicala, daca e o problema care iti afecteaza increderea in tine si starea de confort, nu condamn pe nimeni care apeleaza la asa ceva. Eu insa nu am o problema cu ele!

Toate ridurile sunt rezultatul experientelor prin care am trecut si ale unei vieti pline de emotii, pe care nu vreau sa le ascund. Ele m-au facut omul care sunt azi!

Toate lacrimile, toate furiile, incruntarile, zambetele, toate au lasat urme pe fata mea, pe care am inteles ca nu am de ce sa le ascund. Ridurile sunt amintirile emotiilor pe care le-am trait.

Daca as avea o fata lipsita de amprenta trecerii timpului inseamna ca am trait o viata goala! Si asta e ceva infinit mai grav decat ridurile!

Sfatul meu: nu va grabiti in ceea ce priveste imbatranirea tenului!