Suntem in Postul Craciunului si foarte multe persoane se plang ca nu au ce manca atunci cand ies la restaurant. Ori de cate ori intrebi un chelner ce preparate de post au, primesti inevitabil acelasi raspuns: “Le spun colegelor de la bucatarie sa va faca o portie de cartofi prajiti si o salata de rosii cu castraveti, iar ca antreu avem o zacusca excelenta!”

Si sa te fereasca Dumnezeu sa strambi din nas la cartofii prajiti: “Altceva nu aveti? Aaaa, cum sa nu! O salata orientala cu masline si multa ceapa. E foarte buna!” Si uite asa ajungi sa-ti doresti sa fi mancat acasa.

Din fericire, lucrurile nu stau asa la toate restaurantele. Sunt locuri in Bucuresti unde poti sa mananci sanatos chiar si in timpul Postului. Un foarte bun exemplu este restaurantul Four Seasons, din Dorobanti, unde papilele noastre s-au bucurat mai ceva ca la Craciun.

Cand ai pe masa tabule, fatoush, falafel, baba – ghanuj, humus si alte delicii ale bucatariei arabesti incepi sa te intrebi de ce sunt persoane care sustin ca nu pot tine Post pentru ca nu au ce manca.

Iar pentru iubitorii de dulciuri, stim ca sunteti multi, care se pregatesc sa ne intrebe “Dar ce mancam la desert?” avem un singur raspuns: baclava de post. Suna bine? Vorbim dupa ce o incercati. Stim ca o sa fiti cuceriti de la prima muscatura.

Si pentru ca ne-au placut foarte mult preparatele de la Four Seasons, l-am convins pe bucatar sa ne invete si pe noi sa ne preparam singure delicioasa vanata baba-ghanuj. Se coace o vanata, se scurge si se toaca bine. Se taie cubulete de ardei, rosii, ceapa verde, se amesteca toate. Se adauga un praf de patrunjel tocat marunt, sare, suc de lamaie, putin usturoi, menta uscata si se amesteca din nou. Se asaza pe farfurie si se presara rodii.