sfaturi in relatia de cuplu tineri in pat

Ce inseamna de fapt iertarea, cum iti manageriezi timpul in doi si alte secrete care promit o relatie lunga si frumoasa! 4 experti pe acest domeniu le-au deconspirat pentru cotidianul britanic The Telegraph, iar noi am selectat cele mai interesante sfaturi in relatia de cuplu.

Sfaturi in relatia de cuplu – 1. Fii pregatita pentru surprize si deschisa catre diverse schimbari. Iubirea maturizeaza si felul in care o percepem se schimba pe masura ce inaintam in varsta. Calitatile care fac un partener iubitor sunt aceleasi calitati care fac o persoana iubitoare. Tu si partenerul tau sunteti niste fiinte dinamice. Doar pentru ca ati crezut un lucru atunci cand v-ati cuplat nu inseamna ca veti crede acelasi lucru in continuare ani la rand. Ca sa cresteti frumos impreuna e normal ca dorintele pe care le aveti sa se mai schimbe.

Judy Ford, psihoterapeut si autoarea cartii ‘Every Day Love: The Delicate Art of Caring for Each Other’

“Iertarea nu este un dar, ci o tranzactie” – Janis Abrahms Spring

Sfaturi in relatia de cuplu

Sfaturi in relatia de cuplu – 2. Intelege adevarata natura a iertarii. Iertarea nu este un cadou din inima unui partener ranit – este o tranzactie dupa ce a avut loc o incalcare a termenilor unei relatii. Partenerii infideli trebuie sa lucreze din greu pentru a-si repara greseala si sa-si asume responsabilitatea pentru prejudiciul cauzat. Partenerii raniti trebuie sa lucreze de asemenea pentru a-si incuraja iubitii ca sunt pe drumul cel bun si sa-si asume o parte din vina pentru spatiul creat intre ei.

Janis Abrahms Spring, psiholog si autoarea cartii ‘After the Affair’ and ‘How Can I Forgive You?’

Sfaturi in relatia de cuplu – 3. Planifica si momente fara copii. Chiar daca va adorati copiii si va intelegeti de minune cu ei asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati definitiv la weekendurile romantice petrecute in doi. Este firesc sa va concentrati in cea mai mare parte a timpului pe cei mici, dar e o idee buna sa va amintiti din cand in cand de ce sunteti impreuna. In teorie suna usor, dar practica ne omoara.

Irma Kurtz, scriitoare si jurnalista la revista Cosmopolitan – editia UK

Cele mai bune sfaturi in relatia de cuplu

Sfaturi in relatia de cuplu – 4. Invata sa petreci din cand in cand timp si de una singura. Dezvoltarea unei relatii fructuoase cu tine insati, descoperirea unor hobby-uri si stabilirea unor noi relatii de prietenie vor aduce beneficii impresionante si in cazul legaturii cu partenerul tau. Te vei intoarce la el mai odihnita si-ti va fi mult mai usor sa-ti exprimi dorintele (probabil iti vei da seama si mai clar care sunt acestea).

David Waters, consilier de cuplu

Citeste si “Top 5 filme romantice pentru altfel de indragostiti”!

Foto:pexels.com/ Ed Gregory