Ce spune despre voi activitatea pe Facebook

Iti verifici contul de Facebook de zeci de ori pe zi, postezi, distribui si dai like-uri des cand iti place ceva sau vrei sa atragi atentia prietenilor virtuali? O persoana foarte activa pe Facebook are probleme de comunicare in viata reala si in cuplu.

Cine nu poate da cel putin un exemplu de prieten de pe Facebook, care dupa ce posteaza ceva important din viata lui, tot el este primul care apreciaza postarea?
Genul acesta de prieten, care se lauda pe profilul sau cu tot ce face de dimineata pana seara, duce o viata virtuala “mai buna” decat in realitate. Dar activitatea pe Facebook nu tine loc celei reale, nu?

Cum il recunosti? Ei bine, acesta se remarca prin postari despre orice fel de mancare consumata sau comentand fiecare episod dintr-un serial TV urmarit, si imparteste cu toti detalii care-i pot convinge ca viata lui personala este perfecta.
Stim, insa, ca detaliile si intamplarile din viata reala a acestuia nu se potrivesc mereu cu cele din mediul virtual ori sunt scoase din context. Postarile de pe orice retea de socializare sunt, in general, „cosmetizate“, sugereaza scienceofrelationships.com.

Profilul de Facebook detecteaza relatiile cu probleme

Specialistii in relatii si-au pus intrebari despre cat de mult reflecta profilele de Facebook ale partenerilor unui cuplu ceea ce li se intampla in spatiul real. Sau, daca un cuplu este atat de sudat in realitate precum se lauda in profilele de Facebook.

Ca sa obtina cele mai bune raspunsuri, oamenii de stiinta au intervievat 46 de cupluri, pentru a afla cat de veridice sunt relatarile virtuale despre viata in doi si declaratiile pe acelasi subiect, facute prin viu grai.

Sigur, s-a luat in calcul si ca, poate, cand vine vorba despre Facebook, unele cupluri se simt mai determinate sa investeasca in relatiilor lor.

Mai mult, expertii au examinat si daca experientele de viata ale unui cuplu respecta „coordonatele“ descrise in postarile virtuale facute de parteneri. Aici, si-au concentrat atentia asupra a cat investesc in relatie, cat de implicati sunt in ea si, mai ales, cat de multumiti sunt partenerii unul de celalalt.

Punctul culminant al experimentului a constant in supunerea participantilor la un test simplu, care le-a aratat in ce masura au imbunatatit viata de cuplu pe Facebook, respectiv imaginea celuilalt.

Concluzia?

Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care s-au laudat ca sunt implicati trup si suflet in relatia lor, acorda mai mult timp pentru prietenii virtuali, a caror cifra creste vazand cu ochii, decat celor reali, si ca pun multe postari si incarca mai multe poze pe profilul lor mai degraba de dragul like-urilor decat de dragul partenerului!

Daca nu vrei sa ajungi aici, vezi care este reteta unei relatii de cuplu perfecta!

Foto: Guliver