Dragostea adevarata nu dureaza doar trei ani

Fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le poate simti omul intr-o viata este dragostea. Ne indragostim, o pretuim, o impartasim sau pur si simplu tanjim dupa ea. Este o forma de exprimare pe care o poate intelege oricine, in orice colt al lumii s-ar afla. Cu toate acestea, sunt doua expresii pe care in orice limba le-ai traduce simbolizeaza dragostea adevarata. Pastorul Wintley Phipps le stie.

Dragostea are un limbaj universal valabil si, in acelasi timp, este un sentiment complex, puternic, care poate fi dificil de definit. Nu insa si pentru pastorul Wintley Phipps, care a putut sa exprime dragostea adevarata in doua expresii incarcate de semnificatii.

Gazda sa, celebra și îndrăgita Oprah, a rămas impresionată de cuvintele lui. Phipps este un cantaret de muzica gospel, actual pastor, care s-a casatorit cu dragostea vietii lui, pe care a intalnit-o in timpul colegiului. Faptul ca sunt casatoriti de 39 de ani spune multe, nu?

Dragostea e cand fericirea lui e mai importanta ca a ta

In timpul interviului acordat prezentatoarei Oprah, la emisiunea „ SuperSoul Sunday“, Phipps a mărturisit care sunt cele două definiții ale dragostei.

„Dragostea este atunci cand alegi sa te simti si sa fii bine, atunci cand partenerul tau nu e“. O sa zici ca este o ineptie, dar daca te gandesti mai bine are dreptate.

Cand el se simte trist, stresat, este bolnav sau cine stie ce motiv are sa nu se simta in apele sale, tu trebui sa ii ridici moralul, sa-l determini sa zambeasca si sa gaseasca cele mai bune solutii, daca are probleme.

E buna si compasiunea, dar nu picand in acelasi butoi cu melancolie ca si el este adevaratul ajutor. Adevarata iubire. Aduna-te si gaseste puterea sa nu te influenteze starea lui, ca sa-l poti „insenina“.

A doua definitie a dragostei, dupa Phipps, este: „Dragostea este atunci cand ce vrei tu nu este niciodata mai important, spre deosebire de ce vrea persoana iubita, ale carei dorinte trebuie sa fie pentru tine cele mai importante lucruri din lume“.

Ambele sunt adevarate si toti cei care iubesc pot confirma veridicitatea lor. Nu este usor, spune Phipps, dar recompensa este infinita. In concluzie, dragostea adevarata dureaza toata viata, nu doar trei ani.

Tu stii ce gresesc pana si femeile destepte in dragoste?

Foto: Guliver