cum sa pui capat unei relatii cuplu

Sa pui capat unei relatii care iti face rau este o misiune foarte dificila, initial ai putea spune chiar imposibila. Iata cum sa pui capat unei relatii toxice.

Simti durere, chiar fizica, deznadejde, ura fata de tine, de el si de toti cei care va leaga intr-un fel sau altul (prieteni, rude, etc). Dar continui sa te agati de el si de dragostea voastra care iti provoaca numai rau. Ti se tot spune ca este momentul sa pui capat unei relatii ca aceasta, dar nu poti lua inca o decizie. Daca esti in impas, iti spunem noi cum sa pui capat unei relatii toxice.

“Tehnic” vorbind, se spune ca esti “prinsa intr-o relatie” si, pentru a iesi din ea, trebuie, in primul rand, “sa iti intelegi inima”, este de parere psihologul Shelly Bullard.

Realitatea este simpla si complicata in acelasi timp: odata ce inima ta este bine ancorata de o alta persoana, va fi foarte dificil sa te rupi. Atat de dificil incat, de fapt, chiar daca stii ca nu este persoana potrivita pentru tine, inca ramai alaturi de el.

Femeile raman atasate de persoanele alaturi de care au experimentat cele mai puternice trairi ale iubirii si accepta aceasta iubire chiar daca ea vine la pachet cu furtuni si alte multe neplaceri.

Cum sa pui capat unei relatii – Nu e boala de tratat

Procesul nu este unul patologic, nu tine nici macar de lipsa respectului de sine, ci este mai complicat si mai greu de definit, pentru ca totul se afla in suflet.

Cu totii avem capacitatea de a simti iubire in diferite grade de intensitate, iar cand aceasta ne este impartasita, suntem parca cuprinsi de o aura. Aceasta este iubirea neconditionata, spune Bullard. Iar perfectiunea nu face parte din aceasta ecuatie, adauga ea.

Se ajunge de multe ori la situatii de genul: “L-ai iubit pe fostul neconditionat, l-ai vazut ca fiind perfect, momentele alaturi de el au fost extraordinare si, da, nu este barbatul potrivit pentru tine”.

Cum sa pui capat unei relatii?

Cum sa pui capat unei relatii – Gaseste iubirea in tine insati. Ea te va ajuta sa te separi de iubirea fata de el. Sigur, vor mai exista momente in care iti vei dori sa te intorci la el, insa atunci va trebui sa apelezi la forta ta interioara, fara de care nu vei putea sa spui “Adio!”

Cum sa pui capat unei relatii – Sufera! Nu suna a fi cel mai bun sfat si, cu siguranta, este ultimul lucru pe care ti-l doresti. Insa trebuie sa bifezi si acest pas. “Asa ca plangi, plangi mult!”, este sfatul specialistei. In plus, daca inca il mai iubesti pe fostul neconditionat, acel sentiment nu va disparea oricum. Relatia voastra va imbraca o alta forma, insa iti va pasa in continuare de el.

Cum sa pui capat unei relatii – Ai incredere. Trebuie sa ai incredere in faptul ca poti nutri sentimente la fel de puternice si pentru un alt barbat. Da, poti iubi din nou, chiar mai mult, mai frumos, mai intens decat pana acum. Tot ce trebuie sa faci pentru inceput este sa te eliberezi.

Cum sa pui capat unei relatii – Anticipeaza urmatoarea dragoste. Sa te arunci intr-o relatie imediat ce ai incheiat o alta poate fi destul de periculos din punct de vedere sentimental. Dar daca asta te ajuta sa pui capat unei relatii care iti face rau, de ce sa nu incerci.

In plus, faptul ca te vei gandi la un alt barbat te va ajuta, cu siguranta, sa il uiti mai repede pe fostul.

Ti-am spus cum sa pui capat unei relatii toxice, dar afla si cand este momentul sa pui capat unei relatii.

Foto: Guliver