Ce sa-i spui ca sa ai o relatie fericita si implinita

Ai crede ca doar cateva cuvinte reusesc sa intareasca o relatie de iubire? Self.com iti spune ce propozitii magice te ajuta sa ramai apropiata si conectata cu cel pe care il iubesti cel mai mult. Rezultatul? O relatie fericita.

Intr-o relatie de durata, se intampla sa uitam din cand in cand sa-i spunem partenerului ce simtim pentru el, sa il incurajam si sa il facem sa se simta inteles. Nici tu, nici el nu aveti capacitatea de a fi telepati si de multe ori, asa ca de multe ori cuvintele spuse cu voce tare il vor ajuta pe celalalt sa se simta mai iubit!

5 fraze magice pentru o relatie fericita

1. „Putem sa rezolvam”. Mai multe studii au descoperit o legatura intre o relatie fericita si folosirea verbelor si pronumelor la persoana intai, plural. Pentru ca asa va vedeti mai mult ca o echipa si va va fi mai usor sa treceti peste provocarile din fiecare zi. Un „noi” folosit de unul dintre voi creeaza o atmosfera de colaborare si acest lucru duce la mai putine certuri si impacari mai rapide.

2. „Inteleg ce spui”. E destul de usor sa simtim ca celalalt nu ne asculta si nu ne intelege, desi acestea sunt niste nevoi fundamentale pentru noi, mai ales intr-o relatie. Aceasta fraza nu spune neaparat ca esti de acord cu ce spune el. Doar ca ai auzit si ai inteles care sunt problemele lui. Si ca ai mintea si inima deschisa atunci cand il asculti. Astfel, ii va fi si mai usor sa se deschida in fata ta.

3. „Sunt nebuna dupa tine”. Intr-o relatie de durata, cateodata simtim ca celalalt nu mai este atras de noi. Si acest lucru desi probabil ca esti mandra, in gand, de inteligenta, umorul si caldura lui. Este important sa ne spunem aceste lucruri. Asa ii vei intari stima de sine si increderea in legatura voastra puternica.

4. „Iti multumesc”. De multe ori avem impresia ca ni se cuvine atentia partenerului sau ajutorul. Este important sa fii recunoscatoare si sa ii si arati asta. Un „multumesc” entuziast il va face sa se simta apreciat si iubit. Si o asemenea reactie il va face sa repete gesturile afectuoase pentru care i-ai multumit.

5. „Incearca, te sustin”. Aceasta fraza ii da mesajul ca ai incredere in el, in ideile si in planurile lui de viitor. Potrivit studiilor, cuplurile care se incurajeaza constant si se ajuta sunt mai optimiste in privinta vietii, iubirii si au sanse mai mari sa traiasca fericite pana la adanci batraneti.

Creste-ti sansele pentru o fericire pana la adanci batraneti. Afla care este cheia unei iubiri care rezista in timp

Foto: Guliver