greseli in decorarea casei femeie pat

Imperfectiunea este noua perfectiune. Tot asa cum in moda se poarta tinutele cu un aspect neglijent studiat, si cand vine vorba de decorarea casei trebuie sa tii cont de acest aspect. O casa excesiv de organizata, copiata la milimetru din reviste, pierde puncte de personalitate si originalitate. Azi iti dezvaluim 4 dintre cele mai mari greseli in decorarea casei!

Treci constant pragul diverselor case si adesea simti ca lipseste ceva din respectivul spatiu sau, dimpotriva, ca sunt extrem de multe lucruri in plus. Iata care sunt cele 4 mari greseli in decorarea casei pe care trebuie sa le eviti neaparat!

Planuiesti sa te apuci de decorarea casei si nu vrei sa experimentezi aceste senzatii neplacute la tine acasa? Atunci iti recomandam sa eviti pe cat se poate aceste 4 greseli.

1. Greseli in decorarea casei: prea mult este… prea mult

Entuziasmul distruge adesea rezultatul final. Din dorinta de a face o schimbare vizibila cumperi adesea prea multe decoratiuni interioare cu care-ti aglomerezi inutil spatiul. Nu e de mirare ca pe urma, in loc sa te simti relaxata cand stai acasa, te simti coplesita de multitudinea obiectelor din jur. Plus ca mereu vei avea impresia ca e dezordine. Incearca sa nu aglomerezi in aceeasi camera si multe rame decorative, si multe perne si alte decoratiuni interioare.

Asigura-te ca nu ai nici prea multa lumina, dar nici prea putina

2. Greseli in decorarea casei: O camera cu aspectul unui showroom este moartea pasiunii

Cand ne plimbam prin magazinele de mobila, ne indragostim inevitabil de diverse set-up-uri. Problema este ca daca le copiem intocmai in propria casa ele vor parea extrem de terne, lipsite de personalitate si de viata, va lipsi amprenta noastra in propria casa. In loc sa faci o copie 1 la 1 mai bine “furi” doar cateva elemente distinctive si-ti pui imaginatia la munca in decorarea casei. „Arunca” niste reviste pe masuta de cafea, lasa in biblioteca si niste volume inclinate, asaza o patura usor ravasita pe fotoliu. Daca vrei sa dai viata casei tale nu-i fura senzatia ca e locuita.

3. Greseli in decorarea casei: Asortarea decoratiunilor nu e o idee stralucita

Vrei sa strici instant o idee excelenta de redecorare a camerei? Tot ce trebuie sa faci este sa asortezi toate elementele dintr-o camera. Aceeasi culoare, aceleasi detalii ornamentale, aceleasi linii, totul identic. Pe hartie poate arata bine, insa in realitate e destul de ciudat, mai ales daca folosesti o culoare extravaganta. Nu e nimic rau in a avea o baza de pornire dar e placut sa strecori decoratiuni neasteptate si mici accente cromatice in zone atent alese.

4. Greseli in decorarea casei: Nu iei in calcul corpurile de iluminat

Cand vine vorba despre iluminare pot fi 2 feluri de greseli in decorarea casei: prea multa lumina si prea putina. Este important sa alegi corpuri de iluminat in acord cu restul decoratiunilor din camera, dar si sa gasesti acele variante care te ajuta sa maximizezi un spatiu mic sau sa atragi atentia asupra unor detalii care dau personalitate casei tale.

Foto: Thinkstock