Afectiuni provocate de guma de mestecat

Salvator de ultim moment al dintilor incarcati de mancare si dusman al respiratiei neplacute, guma de mestecat nu iti este cu adevarat aliat si iti poate provoca serioase probleme de sanatate.

Potrivit Fine Living, exista cel putin cinci motive pentru care ar trebui sa nu consumi guma de mestecat. Desi a devenit un mecanism sa mesteci guma – sunt oameni ca o folosesc atunci cand se lasa de fumat, de exemplu – adevarul e ca nu iti aduce niciun fel de beneficiu! Gandeste-te numai la faptul ca nu are nici macar un singur compus natural!!! In plus, ia aminte la afectiunile de mai jos!  E posibil sa descoperi de ce te durea capul sau stomacul in mod “nejustificat” pana acum!

Afectiuni cauzate de guma de mestecat

Apar probleme la nivelul obrajilor
Pentru unele persoane guma de mestecat este nociva deoarece poate cauza probleme ale gurii. Mai ales daca acestia s-au confruntat inainte cu afectiuni de tipul TMJ – disfunctie a articulatiei teporomandibulare. Chiar daca nu ai aceasta boala, ar trebui sa stii ca guma de mestecat poate afecta serios articulatiile care inconjoara gura.

Consumi indulcitori artificiali
Pe ambalajul multora dintre marcile de guma de mestecat existente pe piata este subliniat vizibil ca produsul nu contine zahar. Si totusi sunt dulci! De ce? Acestea contin aspartam, un inlocuitor al zaharului pe seama caruia sunt puse o multime de boli grave, printre care tumorile cerebrale, malformatiile congenitale si diferite forme de cancer.

Te alegi cu dureri de cap de la guma de mestecat
Desi ar trebui sa fie o indeletnicire placuta, guma de mestecat iti da batai de cap. Potrivit medicului Ben Kim, sunt nu mai putin de opt muschi implicati in procesul de masticatie.
“Mestecatul fara rost al gumei poate duce la constrangere cronica a doi dintre acesti opt muschi localizati in apropierea boltei palatine. Se creeaza astfel presiune asupra acestor nervi care se transmit pana la cap, generand dureri”, explica medicul.

Guma de mestecat trateaza efectul, nu si cauza
Cel mai frecvent motiv invocat pentru dorinta de a consuma guma de mestecat este acela al respiratiei urat mirositoare. Insa guma trateaza doar efectul, nu si cauza acesteia.
Respiratia urat mirositoare demasca probleme digestive sau o deteriorare serioasa a danturii. Asa ca, daca vrei sa scapi de aceste neplaceri, trebuie sa te adresezi medicilor specialisti pentru a repara problemele si preventia unor noi afectiuni. O dieta sanatoasa si o iginena dentara impecabila sunt solutia.

Iti da dureri de stomac
Mestecatul “pe uscat” determina producerea in exces a sucului gastric, fapt ce provoaca presiune la nivelul intestinelor, crampe si balonari. Iar pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil este un factor de agravare a bolii.