Cum ti se pare ideea unui buton Dislike pe Facebook? O functie care sa fie fix opusul Like-ului, prin care sa sanctionezi anumite lucruri care te deranjeaza? Iti surade ideea sau ti se pare extrema? Facebook va lansa curand ceva in acest sens!

butonul Dislike pe Facebook

Se pare ca Facebook va da in sfarsit ocazia utilizatorilor sai de a da “dislike” la anumite postari. In cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri care s-a desfasura live marti pe Facebook, Mark Zuckerberg a dezvaluit ca se testeaza o alternativa la butonul clasic de “Like”.

“Oamenii au tot solicitat un buton pentru Dislike de mult timp”, iar Zuckerberg a spus ca oamenii lui de la sediul Facebook din Menlo Park, California se lucreaza fix la asta. “Chiar azi se munceste la aceasta functie.”

Butonul Dislike va avea o functie diferita de cea la care va asteptati

Nu este inca sigur daca aceasta noua inventie se va numi totusi buton Dislike si asta pentru ca noua functie nu va insemna ca persoana care o foloseste nu e de acord cu postul in sine, ci vrea doar sa-si arate empatia pentru problema in cauza. Noul buton va fi folosit in special in cazul situatiilor delicate cum ar fi dezastrul cauzat de un fenomen natural sau moartea unei persoane aproapiate, cand “Like”-ul nu este tocmai potrivit.

“Nu orice moment este un moment bun”, a explicat Zuckerberg. Iar Facebook lucreaza la o functie la care poti apela in astfel de clipe. La sesiunea de intrebari si raspunsuri avuta in decembrie Zuckerberg a spus clar ca refuza ideea unui buton de Dislike. “Unii oameni isi doresc un astfel de buton pentru vor sa-si arate prin intermediul lui dezaprobarea vizavi de anumite lucruri, dar noi nu vom face asta. Nu cred ca are o valoare sociala sau ca va avea o influenta pozitiva asupra comunitatii.”

Profesorul Andrea Forte, un expert in zona social media de la Universitatea Drexel din Philadelphia spune ca userii n-ar trebui sa sara unul la gatul celuilalt. Intr-o declaratie pentru BBC ea a afirmat: “”Ei ar putea folosi un buton Dislike pentru a exprima anumite emotii negative (cum ar fi frustrarea), dar totusi ma indoiesc ca ar incepe sa-l foloseasca atunci cand prietenii lor posteaza poze cu copiii lor, cu cainii sau cu experimentele lor culinare. “Banuiesc ca va fi folosit pentru a exprima o dezaprobare blanda sau o solidaritate vizavi de evenimentele neplacute care se petrec in viata unui om sau intr-o societate.”

Citeste si: “5 minciuni pe care le spunem pe retetele de socializare”!

Foto: iStockphotos