sufletul pereche o inventie

Pentru ca le este greu sa se intalneasca cu oameni noi si nu se simt suficient de atragatori, ei au capitulat. Un studiu prezentat de DailyMail arata ca 12% dintre oameni nu cred ca-si vor gasi sufletul pereche si tocmai de aceea nici nu-l mai cauta!

Unul din opt adulti – in special de sex feminin – a renuntat la cautarea sufletului pereche, iar multi aleg sa stea in relatii care nu-i satisfac pe deplin. Aproape jumatate dintre ei simt pur si simplu ca nu exista persoana potrivita pentru ei (46%), altii nu cunosc persoane noi prin intermediul cercului lor de prieteni (45%), iar 41% marturisesc ca pur si simplu nu se simt atractivi. La acest studiu au participat 2000 de oameni si 12% dintre acestia cred ca nu se vor indragosti cu adevarat niciodata.

Sufletul pereche: negativismul iti scade sansele de a-l gasi

Aceasta gandire este specifica persoanelor singure, dar si 6% dintre femeile si barbatii care fac parte dintr-un cuplu nu (mai) cred in notiunea de suflet pereche. La barbati exista insa alte bariere in calea gasirii acestuia. Ei nu se simt bine pentru ca nu au o slujba buna si nu se simt confortabil financiar. In schimb femeilor le este greu sa aiba incredere intr-un nou partener si se tem ca nimeni nu le va intelege cu adevarat.

Dar exista speranta… Site-ul de dating eHarmony care s-a ocupat de realizarea acestui sondaj a descoperit totodata ca una din zece persoane care renuntasera la cautarea unui suflet pereche, l-au gasit in final. Psihologul Linda Papadopoulus explica com functioneaza totul: „Pentru multi dintre noi sa spunem ca renuntam la sufletul pereche este pur si simplu un mecanism de autoaparare, ca sa nu fim dezamagiti daca nu se va intampla. Nu inseamna ca ne-am pierdut neaparat speranta sau ca nu mai cautam activ un partener. Insa oamenii trebuie sa stie ca daca pornesti cu negativitate in cautarea partenerului perfect sunt sanse mari s-o dai in bara. E mult mai probabil sa gasesti un om cu care sa ai o legatura puternica daca crezi ca se va intampla asta.”

Citeste si: „Tot ce nu stii despre sufletul pereche”!

Foto: iStockphotos