sfaturi ca sa treci peste o despartire fata

Treci printr-o despartire dureroasa? Nu e sfarsitul lumii. Ba chiar poate fi sansa unui nou inceput. Iata cateva sfaturi ca sa treci peste o despartire dureroasa.

Sa ai inima franta e neplacut. Dar exista si o veste buna in toata treaba asta. Refacerea ei nu are nimic de a face cu fostul tau iubit. Nu trebuie sa apelezi la el pentru a depasi momentul, ci trebuie sa urmezi aceste sfaturi ca sa treci peste o despartire dureroasa.

Este vorba numai si numai despre tine. Nu spunem ca e usor, dar exista modalitati prin care poti minimiza daunele si sa devii mai puternica dupa o despartire.

6 sfaturi ca sa treci peste o despartire

E mai bine sa fii sanatoasa singura decat bolnava cu altcineva

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 1. Nu poti schimba ce nu recunosti asa ca fii sincera cu tine

Nu incerca sa te minti: aceasta relatie s-a incheiat! Indiferent de motiv, fostul tau iubit nu mai vrea sa continue o relatie cu tine. Pana cand nu vei intelege si nu vei accepta asta nu vei putea incepe procesul de vindecare.

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 2. Cea mai importanta relatie e… cea cu tine

Sigur e bine sa ai o relatie romantica, dar nu este obligatoriu. Poti fi o persoana intreaga, fara sa faci parte dintr-un cuplu. E mai bine sa fii sanatoasa singura decat bolnava cu altcineva. Esti singura numai daca nu esti acolo pentru tine. Daca te ingrozeste ideea de singuratate s-ar putea sa n-ai suficienta incredere in tine. Acum e un moment la fel de bun ca oricand pentru a intra in contact cu sinele tau.

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 3. Analizeaza-ti periodic sentimentele

Te doare? Da. Ti-e dor de anumite lucruri din relatia ta? Nu e nimic anormal in asta. Este sfarsitul lumii? Cu siguranta nu! Aceasta analiza te va ajuta sa judeci din ce in ce mai obiectiv lucrurile.

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 4. Nu iesi din joc

Daca te decizi sa fii nefericita tot timpul vei pierde oportunitati bune de socializare si poate chiar posibilitatea unei relatii mai bune decat cea pe care tocmai ai incheiat-o. Nu lasa o despartire sa-ti fure complet cheful de viata si invata tretat sa razi din nou.

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 5. Rezista tentatiei de a reaprinde romantismul

Ai putea fi tentata sa incerci sa te impaci cu fostul iubit sau cel putin sa-i dai un telefon. Ce poti sa faci pentru a-ti inabusi acest impuls? Du-te cu niste prieteni la un film amuzant, fa ceva pentru a te tine ocupata. In cele din urma trebuie sa evaluezi daca fostul tau iubit a cauzat mai multa durere decat fericire. Merita stresul si suferinta? Probabil ca nu.

Sfaturi ca sa treci peste o despartire – 6. Invata-i pe oameni cum sa te trateze

Nu lasa pe nimeni te arunce si apoi sa incerce sa revina la tine ori de cate ori are nevoie. Meriti mai mult de atat.

Foto: Thinkstock