Test de inteligenta cu iluzii optice

Te-ai gandit pana acum sa faci un test de inteligenta cu iluzii optice? Creierul uman este foarte complex, dar si surprinzator in acelasi timp. Acesta poate distinge foarte multe forme si culori, chiar daca in unele imagini pe care le observi anumite elemente nu sunt foarte clare. Unele iluzii optice par ireale, dar, analizate cu atentie, vei observa ca totul are o logica! 

Un test de inteligenta cu iluzii optice poate fi destul de distractiv, dar in acelasi timp iti poate pune mintea la incercare. Conform studiilor, creierul uman este capabil sa rezolve orice iluzie optica. Este nevoie doar de foarte multa concentrare si…de atentie. Unele persoane reusesc sa gaseasca o rezolvare in mai putin de o secunda in cazul unor iluzii optice, in timp ce altele au nevoie de minute intregi de analiza, sustin cei de la archimedes-lab.org.

Le numim iluzii optice pentru ca, la prima vedere, nu putem distinge toate elementele pe care le vedem in imaginile respective. Cu toate acestea, astfel de teste te ajuta sa iti devzolti gandirea si imaginatia. In plus, foarte multi profesori incurajeaza introducerea unor astfel de teste in programele scolare pentru ca, sustin ei, ii ajuta pe tineri sa isi dezvolte imaginatia si sa invete sa analizeze logic tot ceea ce vad in fata ochilor.

Test de inteligenta cu iluzii optice

Iata, asadar, sapte iluzii optice care iti vor pune mintea la incercare!

1. Tava magica

Aceasta iluzie a fost inventata de un cercetator pentru a fi prezentata in cadrul unui festival de stiinta. Scopul este sa gasesti o modalitate de a pozitiona un pahar in afara tavii.

Tava magica

2. Foca sau pasare tucan?

Aceasta imagine a fost creata pentru o publicatie cunoscuta din America. Scopul este sa iti dai seama daca este vorba despre o foca sau despre o pasare tucan.

Foca sau pasare

3. Linii paralele?

O alta iluzie optica care a creat confuzii este imaginea a doua linii care strabat un cerc. Scopul acestei iluzii optice este sa incerci sa iti dai seama daca aceste linii sunt intr-adevar paralele.

Linii paralele

4. Cu susul in jos

In imaginea de mai jos vei vedea imaginea a doi copii, unul dintre ei fiind cu susul in jos. Scopul acestei iluzii este sa incerci sa iti dai seama care sunt diferentele dintre cei doi copii. La prima vedere nu vei reusi sa distingi nicio diferenta.

Cu susul in jos

5. Linii care se misca

Scopul acestei imagini este sa incerci sa iti dai seama daca liniile se misca sau sunt statice.

Linii care se misca

6. Imagine hipnotica

Scopul acestei iluzii optice este sa fixezi centrul imaginii si sa observi ce se intampla. Este vorba despre o imagine statica sau despre o imagine hipnotica? Ce se intampla in momentul in care iti concentrezi privirea spre centrul imaginii?

Imagine hipnotica

7. Testul racului

Scopul acestei iluzii optice este sa te concentrezi asupra ochilor racului si sa observi ce se intampla cu farfuria. Vei fi surprinsa!

Testul racului

Daca ti-a placut acest test de inteligenta cu iluzii optice, te provoc sa rezolvi si testul de inteligenta al lui Einstein!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: archimedes-lab.org; Guliver