Pages: 1 2

tipuri de ten caracteristici si cosmetice dedicate

Cate tipuri de ten, atatea tipuri de cosmetice de ingrijire. Alege corect gama perfecta pentru pielea ta. Bloggerul Oana Statache ne spune cum stim exact ce tip de piele avem si ce cosmetice sa folosim.

Consideri ca expresia tipuri de ten implica doar cuvintele gras, normal sau uscat? Iti propun sa eviti definitiile pripite si sa te informezi asupra rolului concret si limitarilor acestei catalogari. Doar asa vei putea opta pentru cele mai inteligente produse de ingrijire.

In ultimii ani, clasificarea si diagnoza tipurilor de ten a devenit o abilitate pe care mai oricine si-o insuseste. Iar situatia nu este alba sau neagra mai niciodata.

Pentru o ingrijire corecta, trebuie sa stii exact ce tip de ten ai

Definirea pielii drept grasa, normala sau uscata, in mod neinformat, conduce la alegerea produselor nepotrivite si patrunderea intr-un cerc vicios in care vei fi vesnic nemultumita de conditia tenului tau. Ca sa intelegi problema pe deplin, trebuie sa stii ca fiecare persoana se naste cu un fototip care poate suferi modificari in functie de schimbarile hormonale ale organismului, pe parcusul vietii. In acest context, expresia tipuri de ten se refera la bariera hidrolipidica ce protejeaza tenul de factorii externi. Acest strat hidrolipidic este, conform numelui, format din apa si lipide si variaza de la persoana la persoana.

tipuri de ten hidratare
Hidratarea e necesara pentru orice tipuri de ten

Tipuri de ten: caracteristici si aspect

Mai jos, definim aceste tipuri de ten in functie de manifestarea acestei pelicule hidrolipidice si recomandam produsele pe care trebuie sa le alegi.

Tipuri de ten – Ten normal

In cazul unui ten normal, vorbim despre echilibru. Acesta se creeaza pentru ca raportul intre apa si lipidele din pelicula protectoare este ponderat, fapt ce determina un nivel de hidratare optim.

Aspect: Pielea normala este neteda, luminoasa, elastica si nu prezinta imperfectiuni sau pori vizibili. Mai mult, toleranta la factorii externi este ridicata, pielea bronzandu-se rapid si fara arsuri. Asta nu inseamna ca esti scuzata de protectie solara!

Trebuie sa stii, insa, ca nimeni nu iti poate garanta un ten normal pe toata durata existentei tale, daca nu il demachiezi, exfoliezi si hidratezi corespunzator. Ah, sa nu uitam de dieta, stil de viata si calitatea produselor de ingrijire folosite.

Tipuri de ten – Ten uscat

Aici trebuie sa facem o distinctie clara intre ten uscat si ten deshidratat. Primul este un tip de ten care implica o carenta de lipide din pelicula protectoare a tenului, datorita glandelor sebacee mici si mai putin active sau a unor probleme hormonale care impiedica productia de sebum.

In schimb, tenul deshidratat survine in urma carentei de apa din organism. Printre potentialele cauze se numara expunerea la factori agresivi de mediu, consumul exagerat de cafea si alcool, lipsa consumului de fructe si legume, consum insuficient de apa sau folosirea unor produse agresive. Partea buna este ca pielea deshidratata se trateaza mult mai usor, fiind doar o insusire temporara.

Dupa ce te-ai asigurat ca nu ai doar un ten deshidratat, poti trece la studierea problemelor tenului uscat.

tipuri de ten uscat
Tipuri de ten cu probleme. Afla daca ai un ten uscat!

Asadar, cheia in tratarea tenului uscat o reprezinta ingrijirea metodica, cu produse de tip apa in ulei (crema) si nu ulei in apa (lotiune). Evita cleanserele care usuca si aplica o crema bogata prin masaj pentru a stimula activitatea la nivelului dermului.

Ingrediente de tinut minte: unt de shea, ulei de argan, vitamina E si uleiul de floarea soarelui.

Cauta produse dermatocosmetice pentru ca exista cateva game in farmacii care se adreseaza exact acestei probleme.

Pages: 1 2