Ai grija ce iti doresti

1
De Andreea Raicu
10 sept. 2018

…Ca s-ar putea sa primesti si sa nu fie ceea ce iti trebuie. Cred ca ai auzit de multe ori acesta expresie in filmele americane. Mie, una, mi-a ramas in minte inca din copilarie, fara sa constientizez exact ce inseamna cu adevarat.

Nu intelegeam cum daca iti doresti ceva si obtii poate sa nu iti trebuiasca. Doar tu ai vrut acel lucru, de ce nu l-ai mai vrea?
Si, ca de obicei cand pun astfel de intrebari, existenta nu intarzie sa imi dea raspunsul.

In viata am trait de multe ori aceasta experienta, dar doar cateva exemple mi-au ramas clar intiparite in minte si azi iti voi povesti unul cat se poate de relevant.

Nu mi-am dorit niciodata sa plec din tara…

… sa ma mut, sa traiesc in alta parte, insa in ultimii ani ma gandisem ca ar fi minunat sa locuiesc in California. Mi se parea genial sa am la dispozitie atatea lucruri extraordinare, cum ar fi accesul la conferinte cu diversi speakeri interesanti, paradisul magazinelor cu produse organice, un studio de yoga la fiecare colt de strada, sali de meditatie, o clima care sa te faca sa te simti privilegiat si multe altele. Aveam atat de multe motive sa vreau sa merg sa locuiesc in tinutul sanatatii.

Ma gandeam la asta in fiecare zi, ba chiar ma rugam ca Dumnezeu sa gasesca o solutie. Si cum Dumnezeu e sus si asculta tot ce ne dorim, mi-a dat ceea ce voiam cu atata ardoare. Mi-a organizat varianta perfecta pentru a ma muta in California: un barbat cu care am inceput o relatie incredibil de frumoasa.

In fiecare luna plecam si petreceam cel putin cateva saptamani bune.

Lucrurile erau atat de frumoase, exact asa cum imaginasem, mai ales ca aveam si una dintre bunele mele prietene acolo. Insa dupa un an de zile de calatorit dus si intors, am inceput sa simt la fiecare plecare care dura mai mult de o luna ca imi lipsea ceva. Era minunat acolo, dar parca nu era complet.

Desi aveam tot ce imi dorisem – un stil de viata sanatos, locuri superbe in care puteam merge oricand, paradisul magazinelor organice si ultimele tendinte in tot ce tine de sanatate – imi era dor de casa. Pe zi ce trecea, imi lipseau familia mea, prietenii de acasa, munca si tot ceea ce aveam acasa, mai ales ca distanta si diferenta de fus orar erau atat de mari.

Entuziasmul de la inceput s-a schimbat…

… si imi doream din ce in ce mai mult sa vin acasa, lucru pe care, cu greu, am decis sa il fac in final. Mi-am dat seama ca imi doream sa traiesc in Califormia pentru ca mi se parea wow din diverse motive rationale, insa inima mea mi-a aratat ca nu era ceea ce imi doream cu adevarat.

Uneori luam decizii care ne pot schimba viata fara sa fie cele mai bune pentru noi, de aceea trebuie sa stai sa te gandesti daca vrei acel lucru cu adevarat sau doar te atrage din motive rationale. Pentru ca daca alegi varianta a doua, s-ar putea sa nu te faca neaparat fericit.

Asa ca ceea ce iti recomand sa faci e sa te gandesti bine de ce faci ceea ce vrei sa faci si dupa sa iei o decizie.