5 trucuri rapide care te ajuta sa faci celulita mai putin vizibila

1
De Teodora Tirca
4 aug. 2020

Celulita e absolut normala, asa ca nu te pedepsi daca te confrunti cu ea. Iti voi recomanda cateva trucuri care vor netezi rapid pielea, ca sa te simti mai increzatoare.

Orice greutate ai avea, probabil ca te confrunti cu celulita in anumite zone ale corpului. Nu e un lucru cu care sa te rusinezi, insa stiu ca te determina sa renunti la anumite piese vestimentare si sa optezi pentru unele care o ascund. Poate e motivul pentru care nu esti atat de entuziasmata sa-ti imbraci costumul de baie sau o rochie scurta.

Daca asa stau lucrurile, trebuie sa stii ca exista anumite trucuri care te vor ajuta sa minimizezi aspectul celulitei si sa-ti netezesti pielea. Pe termen lung, insa, va functiona intotdeauna o dieta sanatoasa. Daca vei reduce zaharul si grasimile saturate, cu siguranta vei elimina o mare parte a celulitei. De asemenea, exercitiile de cardio sau ridicarea de greutati te va ajuta sa-ti tonifici corpul si sa reduci celulita.

4 cele mai lejere serumuri cu acid hialuronic – Nu lasa o senzatie lipicioasa pe piele

Pe termen scurt, insa, ia in calcul aceste metode:

1. Foloseste o perie uscata pentru masajul pielii

Perie de corp pentru masaj, 34,58 lei, emag.ro

Influencerul de beauty Tati Westbrook recomanda de multa vreme „periajul uscat” pentru a stimula circulatia sangelui, a netezi celulita si a ajuta pielea sa arate mai uniform. In principiu, ea foloseste o perie mare pentru masaj si isi maseaza cu ea tot corpul, incepand din centru (piept), pana spre extremitati (picioare, maini). Acest lucru te va ajuta sa netezesti celulita, sa ai o piele luminoasa si tonifiata si chiar sa ai mai multa energie.

2. Aplica o crema de corp cu retinol de cel putin 3 ori pe saptamana

Paula’s Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment, 165 lei, paulaschoice.ro

Dermatologul Mona Gohara spune ca a obtinut rezultate foarte bune folosind periajul uscat impreuna cu o crema de corp ce contine retinol. „Retinolul este un ingredient care stimuleaza productia de colagen pentru a umple pielea din interior, a o netezi si uniformiza. Zi dupa zi, pielea ta va arata mai bine, iar celulita va fi mai putin vizibila”, explica specialistul.

3. Foloseste un scrub cu cafea

Frank Body Coconut Coffee Scrub, 45 lei, sephora.ro

Daca nu-ti plac accesoriile de masaj, atunci poti opta pentru un scrub delicat care contine cafea. Acesta poate minimiza aspectul celulitei in doua moduri: stimularea limfei prin masajul propriu-zis, in timp ce cafeaua e un bun tonic si confera fermitate pielii.

4 concealere accesibile care acopera complet cearcanele

4. Foloseste un autobronzant

Vita Liberata pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse, 81 lei, parfimo.ro

Bronzul ajuta la uniformizarea pielii si camuflarea celulitei. Daca nu ai fost inca la plaja sau eviti sa te expui la soare, iti recomand sa folosesti un autobronzant de calitate, care arata natural. Pielea ta va arata instant mai bine, iar tu vei fi mai increzatoare, orice tinuta ai alege sa porti.

5. Bea mai multa apa

Stiu ca toata lumea iti da aceasta solutie pentru orice, insa dermatologii confirma ca hidratarea intensa ajuta la reducerea celulitei. Pielea hidratata din interior e mai „plina”, mai neteda si mai luminoasa, astfel ca va arata mult mai bine. In schimb, deshidratarea accentueaza aspectul celulitei.

Foto: Instagram/Izabel Goulart