3 teorii care te vor ajuta sa-ti iubesti viata mai mult incepand de… azi!

1
De Teodora Tirca
30 aug. 2018

Tu cat de entuziasmata esti sa-ti incepi ziua? Iti propunem 3 teorii care te vor ajuta sa-ti iubesti viata mai mult!

E drept ca uitam cu usurinta cat de norocosi suntem atunci cand micile neplaceri de zi cu zi ne ameninta linistea interioara: o factura neplatita, un prieten nesincer sau o dilema profesionala. In aceste momente, oftam prelung si visam la o viata alternativa, una in care totul ne merge ca pe roate, oamenii au doar cuvinte dulci pentru noi, iar singurul efort pe care trebuie sa-l facem e sa miscam sezlongul mai la umbra.

Si totusi, viata ta e perfecta asa cum e. Poate ca adevaratul efort pe care trebuie sa-l depui este sa inveti sa o iubesti mai mult, acceptand micile hibe ca pe o parte pretioasa a acestei calatorii, care este unica, doar a ta.

Oricat de grele sunt unele momente, nu-mi doresc sa fac schimb de viata cu Gigi Hadid sau Angelina Jolie – ba chiar imi provoaca atac de panica aceasta idee. Ma vreau pe mine, cu tot cu defectele mele, imi vreau visurile, sperantele, si chiar datoriile de la banca, pe care le voi solutiona in timp, prin propriile forte. Iar acest lucru ma va intari, sunt sigura.

Asa ca nu fi tentata sa-ti arunci viata la cos. Aceste teorii propuse de cei de la Byrdie te vor motiva sa-ti privesti viata cu ochi mai blanzi.

Revino in momentul prezent

Este o tehnica recomandata de toti specialistii in mindfulness, care probabil ca ti-a ajuns de multe ori pe la urechi. Dar, cumva, ai uitat sa o practici constant pe parcursul zilei. Sigur ca nu e deloc usor sa te concentrezi pe momentul prezent atunci cand viata iti arunca in fata tot felul de decizii pe care trebuie le iei urgent, sedinte sau comentarii rautacioase. Insa altfel risti ca ziua sa treaca pe langa tine, fara sa te bucuri de placerile mici pe care ti le poate oferi.

Incepe prin a renunta la obiceiul de a te gandi obsesiv la ceea ce ai de facut in viitor. E OK sa-ti organizezi task-urile in avans, dar nu rumega viitorul de dragul evadarii sau pentru a obtine acel confort emotional iluzoriu. Tot ce ai este acum, deci traieste-l la intensitate maxima.

Atunci cand te imbraci ca sa mergi la serviciu si auzi la radio ritmurile piesei tale preferate, nu o lasa sa treaca pe langa tine – fredoneaza, danseaza si simte fiecare vers. Pe parcursul zilei, nu mai trece pe langa oameni ganditoare si incruntata – priveste-i si incearca sa le ghicesti nevoile. Sa-i ajuti pe cei din jur conectandu-te la emotiile lor iti va umple viata de semnificatie.

Trateaza-te cu respect

Eu vorbesc cu mine in fiecare zi – cu voce tare, pentru ca locuiesc singura (desi o fac si in supermarket – ajutor!), si am invatat de-a lungul anilor ca ceea ce imi spun e foarte important pentru construirea increderii de sine, aspect ce influenteaza modul in care abordam activitatile zilnice. Nu-ti spune niciodata ca iti urasti corpul, ca nu esti in stare de nimic, ca nu vei reusi. Aminteste-ti ca suntem ceea ce credem. Daca vocea ta interioara este negativa, iti va fi cu atat mai greu sa-ti atingi scopurile pe care ti le-ai setat. Mai bine recita zilnic aceste mantre:

„Eu sunt de ajuns.”

„Sunt capabila.”

„Merit tot ce-i mai bun.”

Transpira nefericirea

Cel mai bun mod de a ramane conectata la prezent si de a elimina emotiile negative din corpul tau? Sa faci miscare. Am descoperit recent ca dansul este singura activitate care ma face sa ma simt cu adevarat libera si sa traiesc intens momentul – fiecare pas, fiecare schimbare de ritm. In plus, potrivit psihologului Shawn Achor, doar 10 minute de miscare efectuate zilnic iti antreneaza creierul sa elimine gandurile negative din sistem si sa se concentreze pe task-uri precise.

Alege forma de miscare preferata (fitness, dans, aerobic, alergare) si acorda-i 10 minute in fiecare zi – garantam ca vei simti diferenta!

Foto: Shutterstock.com