5 jocuri distractive care iti imbunatatesc memoria si te fac mai desteapta

1
De Mara Ionescu
19 iun. 2020

Daca munca de acasa ti-a permis sa recuperezi toate episoadele ratate din serialele preferate, probabil ai simtit si cum creierul ti se transforma intr-o pasta dupa cateva ore (sau mai bine spus zile) de privit la televizor.

Ne-am gandit sa te dezmortim putin din punct de vedere mental, sa-ti aducem cateva provocari distractive, care sa-ti ofere energie si sa functioneze ca un tonic pentru creier.

Esti gata sa inchizi televizorul si sa ii dai creierului ocazia sa munceasca putin? 

Iata care sunt cele mai bune jocuri de memorie pe care le poti juca acasa, impreuna cu ai tai sau cu prietenii:

Sudoku

Sudoku Puzzle, 36 lei, elefant.ro

Este unul dintre cele mai indragite jocuri din ultimii 40 de ani. Pe langa faptul ca este foarte antrenant, acest joc bazat pe numere imbunatateste starea de spirit, memoria si concentrarea. 

Left vs. Right

Acest joc este o dovada in plus ca iti poti antrena ambele emisfere ale creierului cu o singura aplicatie. Iti testeaza atentia, adaptabilitatea, rabdarea, reflexele, precizia si argumentatia. Disponibil pe iOS si Android.

Brain Dots

Avand ca scop sa faci doua bile sa se ciocneasca, Brain Dots pare foarte usor. Insa ai mai multe niveluri de dificultate din care sa alegi. Astfel, iti vei pune la incercare gandirea strategica. Disponibil pe iOS si Android.

Lumosity

Insumand mai mult de 40 de jocuri care devin mai dificile pe masura ce avansezi, aceasta aplicatie te poate ajuta sa-ti imbunatatesti atentia, memoria, dar si alte aspecte cognitive. Disponibil pe iOS si Android.

Tetris

Pentru multi, Tetris-ul este unul dintre cele mai acaparatoare jocuri. Lansat in 1984, Tetris este recunoscut pentru faptul ca imbunatateste timpul de reactie, concentrarea si orientarea in spatiu. Disponibil pe iOS si Android.

Unblock Me

Daca pare usor sa muti un bloc dintr-o parte in alta a ecranului, este clar ca inca nu ai auzit despre Unblock. Disponibil atat pe iOS cat si pe Android, acest joc este facut ca sa-ti puna la incercare gandirea si abilitatea de a rezolva probleme. Disponibil pe iOS si Android.

Scrabble

Scrabble, 101,99 lei, emag.ro

Rasplateste-ti dragostea pentru cuvintele scrise cu acest joc clasic. Si incaseaza bonusurile pentru literele duble si triple!

Foto: Unsplash.com