Banii chiar pot cumpara fericirea? Rezultatele studiilor

1
De Cristina Tudor
3 feb. 2021

Se pare ca vechea zicala “Banii nu pot cumpara fericirea” – pe care ati auzit-o si din gura bunicii si din gura mamei si din atatea filme de dragoste clasice – nu prea mai are miez in zilele noastre.

Ati simtit pe propria piele ca poate fi mai bine intr-un Seat decat intr-o Dacie, ca timpul se masoara altfel daca ai in casa o masina de spalat vase, ca te poti bucura mai mult de copiii tai daca ai o bona care sa te ajute etc. Toate astea inseamna bani iar banii, ne spune un studiu recent realizat de cercetatori de la University of British Columbia (Vancouver), ne ajuta sa cumparam fericirea.

Intitulat “Buying Time Promotes Happiness” si publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul demonstreaza cum cheltuirea banilor cu scopul de a obtine mai mult timp (ex: platirea unor oameni care sa gateasca sau sa curete pentru tine) ne face sa ne simtim mai putin stresati, mai multumiti de viata si, implicit, mai fericiti.

„Peste tot in lume, cresterea bogatiilor a generat o consecinta neintentionata: un sentiment de crestere a timpului”, scriu autorii studiului citati de The Independent. „Noi oferim dovezi ca folosirea banilor pentru a cumpara timp poate oferi o solutie pentru aceasta sete de timp, promovand astfel fericirea”, mai spun acestia.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Shutterstock.com.