Care e diferenta dintre a fi indragostita si a iubi? Iata ce zic expertii

1
De Cristina Tudor
8 oct. 2018

Ai fi crezut ca exista o diferenta notabila intre a te indragosti si a iubi pe cineva? Sa o stii iti poate salva relatia de iubire.

Fara indoiala, poti sa iubesti pe cineva si fara sa fii indragostita de persoana respectiva. Sentimentele s-ar putea sa se schimbe in timp, sau poate ca nu. Ca sa clarifice aceasta confuzie, cei de la Elite Daily au stat de vorba cu Susan Winter, scriitoare si experta in relatii. Ea ii ajuta pe oameni sa depaseasca momentele dificile in reatii si ii incurajeaza sa evolueze.

Cand iubirea devine doar un cuvant

Intrebata despre diferenta dintre a fi indragostita si a iubi pe cineva, ea a spus: „E usor sa iubesti pe cineva. Folosim prea des acest cuvant, la fel si cuvantul <<prieten>>. Acest termen a fost folosit atat de mult, incat multi oameni carora le place cineva cred ca e vorba despre iubire.

Pasiune sau iubire?

Poti petrece timp cu partenerul tau, iar in cateva saptamani acea pasiune va trece. De ce? Pentru ca nu il iubeai, de fapt. Ca sa iubesti pe cineva e nevoie de timp. E posibil sa iti placa de el la inceputul relatiei, cand totul merge minunat, insa asta e cel mai probabil pasiune. Trebuie sa treci si prin lucruri mai putin placute cu o persoana inainte sa ajungi la nivelul la care sa spui ca il iubesti cu adevarat”.

Winter spune ca diferenta este de fapt dorinta: „A iubi inseamna ca ai trecut peste calitatile negative ale partenerului tau si tot ai ales sa ramai in aceasta relatie. Dragostea ta este pura, accepti atat lucrurile bune, cat si pe cele rele.”

Iubirea vine in timp

Desigur, poti ajunge sa iubesti pe cineva cu timpul. Daca iti place de partenerul tau, dar nu simti ca il iubesti, asta nu inseamna neaparat ca relatiei voastre ii lipseste ceva. Poate ca e prea devreme. Winter spune ca cea mai buna dovada sunt casatoriile aranjate – in multe cazuri, oamenii se indragostesc in timp.

„Dragostea adevarata are nevoie de timp. Chiar este posibil sa dezvolti sentimente mai puternice fata de partener in timp, pe masura ce ii descoperi atat calitatile, cat si defectele.”

Dragostea este un concept destul de confuz, asa ca nu te stresa foarte tare in aceasta privinta. Atunci cand vei iubi cu adevarat de cineva, vei simti diferenta.

Foto: Shutterstock.com