Credintele care creeaza blocaje in viata amoroasa: 4 posibile motive pentru care esti singura

1
De Irina Constantin
16 feb. 2022

Nu asculta niciodata presiunea din jur, cand vine vorba despre relatii si cum ar trebui sa arate acestea. Totusi, daca simti ca ceva nu este in regula, s-ar putea sa existe cateva explicatii.

A fi single nu este niciodata o problema, asa cum te face societatea sa crezi. Gradul tau de implinire in viata nu trebuie sa depinda de nimeni altcineva. Este ok sa fii intr-o relatie lunga, dar este la fel de ok sa fii singura. Atat timp cat tu te simti bine si esti fericita, totul este ok.

Cu toate acestea, daca esti single de ceva timp si te intrebi daca nu cumva ai de-a face cu blocaje in viata amoroasa, elementele de mai jos s-ar putea sa fie revelatoare.

Iata 4 potentiale motive pentru care ai blocaje in viata amoroasa!

1. Credinta ca relatiile toxice sunt mai interesante si mai intense

Ai cunoscut pe cineva si nu ai gasit nici macar un red flag. Te respecta, te place, iti raspunde mereu la mesaje si initiaza la randul sau conversatii. Te cheama constant la intalniri, isi exprima sentimentele, insa fara sa te simti constransa. Si totusi, ceva nu functioneaza. Ai senzatia ca lipseste adrenalina.

In acest caz, s-ar putea sa fii incantata de relatiile tumultoase (a se citi „toxice”) si sa ai credinta limitativa conform careia o relatie sanatoasa si echilibrata este extrem de plictisitoare. Drept urmare, eviti astfel de legaturi si esti intr-o constata cautare de adrenalina, aventura si drama.

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: 3 zodii irezistibile

2. Credinta ca tu esti prea „toxica” pentru o relatie echilibrata

Multe femei isi pun singure obstacole pe baza credintelor din acest spectru. Ele considera ca sunt prea toxice pentru a putea sustine o relatie, asa ca evita relatiile de orice fel.

Fie ca aceste ganduri vin in urma experientelor din trecut sau nu, ideea ca nu esti suficient de buna si suficient de echilibrata pentru o relatie te va tine la distanta de orice incercare. Drept consecinta, vei ramane single, chiar daca nu iti doresti acest lucru.

Retine, totusi, ca nimeni nu este „toxic” in sine. Comportamentele noastre pot fi uneori toxice, insa este un lucru care se poate corecta cu putina munca cu sinele. Nu renunta si permite-ti sa experimentezi si sa incerci.

3. Credinta ca nu meriti iubire decat daca indeplinesti anumite standarde

Multe femei intampina blocaje in viata amoroasa din acest motiv. Ele se autosaboteaza si nu se lasa sa interactioneze cu potentiali parteneri tocmai pentru ca simt ca nu merita sa primeasca iubire. De ce? Motivele sunt multe si incep, de obicei, cu „nu sunt suficient de”. Frumoasa, slaba, amuzanta, draguta, interesanta, desteapta si asa mai departe.

Bineinteles, aceste motive sunt doar in imaginatia ta. Nu trebuie sa indeplinesti niciun standard pentru a merita iubire. Meriti iubire pentru simplul fapt ca existi. Stim, suna cheesy, insa este adevarat.

Cele mai importante sfaturi ale unui ginecolog: „Mi-as dori ca toate femeile sa inceteze sa faca asta!”

4. Credinta ca atragi doar parteneri indisponibili

Iata o alta credinta care creeaza multiple blocaje in viata amoroasa! Cel mai des, aceasta credinta vine din experienta negativa. Probabil ca ai avut unul sau mai multi parteneri indisponibili, iar relatiile respective au fost catalogate drept esecuri.

Totusi, chiar si atunci, nu inseamna ca vei atrage in continuare doar acel gen de persoana. Prin urmare, lasa-te sa testezi aceasta teorie. S-ar putea sa iti fie contrazisa!

Foto: Unsplash.com