Cum functioneaza afirmatiile pozitive? Indiciu: Nu este suficient doar sa le repeti in fiecare zi!

1
De Irina Constantin
18 sept. 2020

Afirmatiile pozitive reprezinta un instrument foarte puternic, insa doar atunci cand stii cum sa le folosesti corect!

Iti spui in fiecare zi ca te iubesti si ca esti minunata, insa parca nici tu nu te crezi pe tine insati? Stai in fata oglinzii si iti zici ca esti superba, dar parca totul pare fortat si fals? Ei, bine, motivul este simplu: folosesti afirmatiile pozitive intr-un mod gresit.

50 de afirmatii pozitive cu care sa iti incepi dimineata pentru o viata mai fericita

Probabil ca si tu, la fel ca majoritatea femeilor, ai auzit ca afirmatiile te pot ajuta sa iti indeplinesti obiective, sa iti cresti increderea in tine si sa ai, per total, o viata mai buna. Totusi, te-ai intrebat vreodata cum functioneaza afirmatiile pozitive? Acestea nu sunt niste incantatii fermecate si, oricat de mult ne-ar placea, nu functioneaza ca prin magie.

Cum functioneaza afirmatiile pozitive si cum le poti folosi la potential maxim?

1. Afirmatiile nu pot face schimbari daca TU nu schimbi nimic

Citeste aceasta propozitie de zece ori si retine-o! Indiferent cat de mult repeti o fraza, aceasta nu va produce schimbari reale, pana cand tu insati nu faci ceva in privinta respectiva.

De exemplu, daca iti repeti „traiesc in abundenta”, insa cariera ta este pe ultimul loc in lista prioritatilor, iar cheltuielile tale lunare depasesc veniturile, afirmatia nu te va ajuta prea mult. In mod similar, daca iti scrii pe oglinda ca esti frumoasa si te accepti complet, dar continui sa ai obiceiuri distructive pentru stima ta de sine, textul scris cu ruj s-ar putea sa fie ineficient.

De aceea, este important sa treci la pasul urmator si sa iei atitudine!

30 de afirmatii care aduc prosperitatea si succesul in viata ta

2. Intreaba-te cum ai putea sa te aliniezi cu afirmatia ta

In regula, vrei sa fii cea mai buna versiune a ta si iti repeti acest lucru de mai multe ori pe zi. Totusi, ce trebuie sa faci pentru ca afirmatia sa aiba efect? Ei, bine, ce ar fi sa incepi cu actiunile care te-ar conduce spre scopul tau? Fa acel curs pe care l-ai tot amanat, inscrie-te la acea facultate, incepe sa faci sport sau sa mananci mai sanatos.

Probabil ca te vei intreba „de ce sa mai fac afirmatii, daca tot actiunea este cea care functioneaza?”. Raspunsul este simplu: afirmatiile pozitive iti aduc aminte pentru ce lupti, te motiveaza sa te indrepti spre obiectiv si sa nu uiti ca esti suficient de puternica sa faci tot ce ti-ai propus!

3. Cum as putea experimenta ceea ce afirm?
Uneori, problema este ca afirmatiile pozitive se simt fortate si ireale. De exemplu, daca tu ai o parere proasta despre aspectul tau fizic, faptul ca iti repeti obsesiv „sunt frumoasa” nu te va ajuta prea tare, ci din contra, va crea si mai multa frustrare si confuzie.Pentru a depasi impasul, gaseste modalitati prin care ai putea experimenta ceea ce afirmi. In cazul de mai sus, ai putea sa iti cumperi haine potrivite siluetei tale, care te fac sa te simti minunat. Ai putea sa mergi la o sesiune de spa, la un masaj sau la salon, pentru a-ti ingriji corpul si pentru a-l rasfata. Aceste lucruri te vor ajuta sa te privesti cu alti ochi, iar afirmatia initiala se va simti mult mai autentica!

Foto: Unsplash.com.