4 obiceiuri ale persoanelor care sunt cel mai des promovate la locul de munca

1
De Mia Nicolescu
12 mai 2022

Nu este usor sa obtii o promovare la locul de munca… sau asa crezi tu.

Daca esti prima care ajunge la birou si ultima care pleaca, daca indeplinesti fiecare sarcina si nu depasesti niciodata deadline-urile, asta nu iti garanteaza ca o sa fii prima promovata din birou. Un sef asteapta si cauta alte calitati la un angajat inainte sa il promoveze. Este posibil sa nici nu te fi gandit la ele, daca principala ta ocupatie este sa respecti cu sfintenie programul de lucru sau sa atingi la fiecare sfarsit de luna targetul (bineinteles, nu trebuie sa le ignori nici pe acestea).

5 pasi de urmat zilnic pentru a-ti construi o cariera de succes

Iata 4 obiceuri ale persoanelor care sunt promovate la locul de munca, pe care ar trebui sa le introduci rapid in viata ta profesionala!

Munca in echipa

Atunci cand esti setata sa atingi targetul, cu greu iti dai seama ca munca in echipa te face un angajat mai bun. Uneori, a sta toata ziua cu nasul in treburile tale ii determina pe ceilalti sa te vada drept o persoana ignoranta si egoista, care nu se poate adapta lucrului in echipa. Daca iti doresti sa fii promovata, arata-i sefului tau ca stii sa lucrezi in armonie cu ceilalti colegi si ca poti in orice moment sa ii coordonezi.

Rezolvarea problemelor, gasirea solutiilor si luarea deciziilor

Daca reusesti sa rezolvi problemele la timp, in cele mai dificile situatii, atunci este posibil ca sefii sa te aiba in vedere pentru marea promovare pe care de atata timp o astepti. Un sef nu o sa uite persoana care a venit in ajutor cu solutii potrivite si nu s-a dat in laturi de la rezolvarea problemelor. Mai mult, daca poti sa demonstrezi ca esti ferma in deciziile pe care le iei si nu te lasi influentata, esti cu un pas inaintea tuturor.

10 lucruri pe care fiecare femeie ar trebui sa le stie despre creierul barbatilor

Abilitati de conducere

A avea abilitati de conducere inseamna mai mult decat sa coordonezi o echipa. Ceilalti colegi trebuie sa te vada ca pe un om de incredere care ii intelege si ii sustine, nu care ii pune la zid, ii critica si ii sanctioneaza. Pe scurt, trebuie sa fii om! Trebuie sa fii deschisa si creativa. Ramai receptiva la parerile celorlalti, pentru ca unii dintre ei chiar ar putea veni cu idei bune pentru afacere.

Dorinta de a invata si a evolua

Chiar daca esti una dintre cele mai bune angajate, asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a invata. Unui superior ii starnesti interesul si ii castigi simpatia in momentul in care il lasi sa te vada interesata de cum functioneaza lucrurile la un nivel mai inalt. Nu o sa se supere daca ii pui cateva intrebari extra (in momentele potrivite). Poti chiar sa urmezi un curs care ar putea sa te ajute sa avansezi.

Psihologii dezvaluie patru ganduri negative de care sa te eliberezi imediat

La final, tine minte ca este important ca sefii tai sa fie la curent cu faptul ca iti doresti sa fii promovata. Ei nu au cum sa ghiceasca dorintele fiecarui angajat. Pregateste-te pentru promovare, munceste sa devii cea mai buna versiune a ta, adoptand cele 4 obiceiuri ale persoanelor care sunt promovate la locul de munca si apoi ii poti bate sefului la usa biroului sa iti exprimi dorinta.

Foto: depositphotos.com